Mii de turiști în staţiunea numită „perla Văii Jiului“. Pe câte pârtii se poate schia

Mii de turiști au petrecut minivacanța de 1 Decembrie în Stațiunea Straja, din județul Hunedoara, un loc cunoscut pentru pârtiile sale de schi. Straja se află la o altitudine de peste 1400 de metri și mai este cunoscută drept ”perla de pe Valea Jiului”. Complexul turistic din stațiunea Straja este format din peste 200 cabane, case de vacanţă, pensiuni şi vile. Straja a fost declarată staţiune turistică locală în anul 2002.

Stațiunea Straja Foto: Complex Montana
Stațiunea Straja Foto: Complex Montana

Stațiunea Straja, tot mai căutată

În ultimii ani, cele mai mari investiţii în turism din regiune au avut loc la Straja, staţiunea din Masivul Vâlcan aflată la 10 kilometri de municipiul Lupeni. Cu timpul, Straja a devenit una dintre cele mai atractive zone de agrement din vestul ţării. Iarna, mii de turişti ajung aici în fiecare sfârşit de săptămână, iar pe lângă plăcerea schiatului, se pot bucura de frumuseţea locului. 

Monitorii de schi spun că sezonul de iarnă a început cu bine în staţiunea hunedoreană din Munţii Vâlcan, cunoscută ca fiind cea mai potrivită pentru copii. „Se schiază pe două pârtii. Se schiază chiar bine. Lumea a venit, e dornică să înveţe să schieze, sau să se perfecţioneze", a declarat un monitor de schi Straja, scrie Observatornews.ro.

Staţiunea Straja are peste 200 de pensiuni, vile şi case de vacanţă, iar în prezent, gradul de ocupare este de peste 50%. Startul sporturilor de iarnă s-a dat încă de joi. Majoritatea celor care şi-au petrecut minivacanţa de început de sezon la munte, se vor îndrepta astăzi spre case, pentru că de mâine începe şcoala.

Cum ajungi la Straja 

Dinspre Petroşani sau dinspre Târgu Jiu, pe DN 66, la intersecţia de la Livezeni se urmează pe DN 66A indicatorul „Lupeni”. După 15 km, în Lupeni, în zona cartierului Braia, se urmează indicatorul „Straja” şi, după aproximativ 7 km, se ajunge în stațiunea Straja. În zona de agrement Brăiţa, există o parcare păzită, unde se poate lăsa maşina şi, cu ajutorul telegondolei, un mijloc de transport rapid şi sigur, se poate ajunge în Straja.

Obiective turistice în stațiunea Straja 

Stațiunea Straja este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, însă este şi un loc istoric şi o destinaţie pentru pelerini. În masivul Straja, unul din locurile de hotar ale Transilvaniei din 1916, în Primul Război Mondial s-au dat lupte grele pentru apărarea ţării şi au murit peste 1.500 de ostaşi români. În memoria lor au fost ridicate, pe munte, schitul Sfinţilor Constantin şi Elena şi Crucea Eroilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net