Ministerul Apărării, despre înrolarea în armată. Atenție la informațiile false!

Ultima actualizare:

 Ministerul Apărării Naționale (MapN) a publicat un mesaj prin intermediul căruia a anunțat care este procedeul prin care se pot face înrolările în armata din România, după ce mai multe persoane au primit invitații false în acest sens.

Ce spune Ministerul Apărării despre înrolarea în armată Foto: Facebook
Ce spune Ministerul Apărării despre înrolarea în armată Foto: Facebook

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că niciun program de înrolare în aramată nu este planificat pentru moment. MapN a informat cetățenii cu privire la modalitatea în care s-ar putea face acest lucru, avertizându-i pe aceștia să fie atenți la mesajele false în care primesc invitații cu înrolarea în armată.

Ministerul Apărării, despre înrolarea în armată

Ministerul Apărării a atenționat cu privire la informațiile false care circulă în mediul online și a menționat ca sursele să fie mereu verificate.

„Atenție la informațiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3)'', se arată în mesajul publicat de Ministerul Apărării Naționale pe rețelele de socializare.

Situația din Ucraina este critică

Aceste informații vin în contextul în care Federația Rusă a atacat mai multe urașe din Ucraina, joi, 24 februarie, generând o stare de profundă îngrijorare pentru statele din vecinătate, printre care și România.

La granițele României s-au strâns deja sute de cetățeni ucraineni, care fug din calea războiului. Situația este critică în Ucraina, acolo unde a fost declarată stare de urgență și au fost impuse și reguli de circulație pe timpul nopții. Momentan, din spațiul ucrainean au putut să iasă doar femeile, copii, iar în ceea ce îi privește pe bărbați, doar cei care aveau reședința într-un alt stat. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net