Au învățat degeaba un an întreg! Ministerul Sănătății, ținta unor acuzații grave din partea candidaților la examenul pentru obținerea specializării

Admiterea în specialitate la Medicina de urgență a fost una cu scandal anul acesta. Candidații la examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicina de urgență acuză Ministerul Sănătății că nu le-au fost furnizate toate informațiile utile înainte de începerea examenului. Ministerul neagă orice acuzație și subliniază că a oferit detalii la timpul potrivit. 

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Unii dintre candidați au ratat proba scrisă de la examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicina de urgență pentru că, potrivit lor, Ministerul Sănătății nu a anunțat din timp ora la care începe examenul. Unii dintre ei au stat ore întregi în fața sediului în care urma să aibă loc examenul pentru care au învățat un an întreg. 

Ministerul neagă cu vehemență acuzațiile care i-au fost aduse și subliniază că tuturor celor 92 de candidați înscriși li s-a comunicat că examenul va fi susținut în prima zi a sesiunii de examene pentru medici, respectiv pe 12 octombrie.

Atitudinea candidaților, criticată de Sorin Paveliu 

Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate publică, deconstruiește argumentul candidaților care nu s-au prezentat pentru susținerea probei și este de părere că situația creată este una pentru care ei sunt cei sută la sută responsabili. În plus, Sorin Paveliu este de părere că unii dintre candidați au dat dovadă de lipsă de interes. 

„Cum adică? Să știu că am astăzi examen și să nu-mi pese că nu s-a afișat ora? M-aș fi dus grămadă la Ministerul Sănătății. Înveți un an de zile pe brânci și nu ajungi să dai examenul pentru că aștepți să te uiți pe site-ul ministerului ca să vezi ora? Dacă au văzut că nu s-a afișat ora cu o zi înainte, trebuiau să facă scandal, să dea telefon la Ministerul Sănătății până răspundea cineva, sunau la presă, scriau pe Facebook, nu așteptau să înceapă examenul. Dacă Ministerul nu a comunicat ora este o vină administrativă care se poate discuta”, a fost comentariul lui Sorin Paveliu. 

Citește mai multe despree acest caz pe Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net