Miniştrii lui Cioloş, adunaţi din toată lumea

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloș Foto: Arhiva Click!
Dacian Cioloș Foto: Arhiva Click!

Nu-i cunoaşte opinia publică pentru că cei mai mulţi dintre noii miniştri au stat mai mult în străinătate. Au luat o mulţime de diplome de pe două continente şi au muncit în instituţii importante. Click! a aflat câte ceva şi despre averile lor.

Premierul Dacian Cioloş, 46 de ani, e primul pe listă: a făcut studii în Franţa şi a muncit la Bruxelles. Aşa se face că a ajuns în ţări îndepărtate, cum ar fi China, Japonia şi Mongolia. A lăsat un salariu de 12.000 de euro la Comisia Europeană şi va câştiga cel mult 7.000 de lei. În declaraţia de avere din 2013, Dacian Cioloş spunea că are un teren de 10.000 mp şi o casă în Bucureşti. Atunci avea în conturi aproape 180.000 de euro.

De la Bruxelles vine şi noul ministru de finanţe, Anca Paliu Dragu (42 de ani). A lucrat  la Comisia Europeană şi are studii la ASE Bucureşti, la Institutul FMI din Washington, la Universitatea Georgetown (SUA) şi la Institutul Joint din Viena. Şi Victor Vlad Grigorescu, 39 de ani, noul ministru al energiei, a lucrat la reprezentanţa României pe lângă UE şi s-a specializat la Viena. Victor Vlad Grigorescu a adunat ceva avere: 3 terenuri, 2 apartamente în Bucureşti şi 2 case în Ilfov şi Argeş, scrie stirileprotv.ro. 

Miniştrii lui Cioloş au fost adunaţi din întreaga lume
Miniştrii lui Cioloş au fost adunaţi din întreaga lume

Aura Răducu (59 de ani), ministrul fondurilor europene, a venit de la Londra, unde a fost expert la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Ministrul muncii, Claudia Moarcăş Costea (49 de ani), a fost şefă de promoţie la Facultatea de Drept şi a fost profesor invitat la celebra Universitate Sorbona, din Paris. Noul ministru al sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, 39 de ani, a făcut studii şi practică la Cluj-Napoca, dar şi în Germania, la Wiesbaden,  şi în Marea Britanie. Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu (50 de ani), are licenţă în limbile franceză şi germană şi a studiat aprofundat la Paris. Timp de 5 ani a fost ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului.

Mihnea Motoc, 49 de ani, ministru al apărării, a venit pe noul fotoliu din funcţia de ambasador în Marea Britanie. A studiat în Bucureşti, la Nisa (Franţa) şi la Washington (SUA). Pe când era ambasador, declara că are două apartamente în Bucureşti şi o casă la Sinaia. Avea trei terenuri agricole şi unul intravilan în Bucureşti. 

La Ministerul Mediului a venit Cristina Paşca Palmer, care are studii aprofundate în Statele Unite, unde a fost profesor la celebra Universitate Harvard. Aici şi-a cunoscut şi viitorul soţ. Pe fotoliul de ministru a venit însă de la Bruxelles, unde  a lucrat la Comisia Europeană.

Achim Irimescu (57 de ani), şeful de la agricultură, avea în 2012 un teren  şi două apartamente în Bucureşti, un teren în Bragadiru, o maşină, un cont în Belgia de 100.000 de euro şi altul de 40.000 de lei în ţară. De ce în Belgia? Pentru că şi el a lucrat la Bruxelles o lungă perioadă de timp. Marian Dan Costescu, 46 de ani, noul şef de la transporturi, n-a plecat prin alte ţări, dar se poate lăuda cu experienţă vastă ca fost director general la CFR. A adunat în timp 6 terenuri, 2 apartamente şi o casă în Bucureşti, un apartament în Roşiorii de Vede, o casă de vacanţă la Horezu. În conturi are peste 100.000 euro. La Horezu, mai are şi o fermă de animale, cu vaci, viţei şi porci, scrie stirileprotv.ro. Casă în zona Horezu are şi noul şef de la externe. Lazăr Comănescu, 66 de ani, are şi două apartamente şi o casă în Bucureşti. În conturi a strâns peste 160.000 de euro şi 66.000 de lei. Şi el a lucrat în ţară, în Ministerul Afacerilor Externe, din 1972.

Primele decizii ale noului guvern

Noua garnitură de miniștri de la Palatul Victoria s-a întâlnit ieri pentru a decide care sunt prioritățile imediate. ”O să vă rog, în zilele următoare, să vă concentrați pe elaborarea acestor planuri de măsuri care decurg din programul de guvernare”, a spus Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

  • Cinci ministere se vor restructura sau vor primi alte denumiri. Se va înființa un nou minister, pentru consultare şi dialog civic.
  • Stabilirea priorităților pentru sezonul rece, astfel încât iarna să nu ne ia pe nepregătite.
  • Finalizarea bugetului pentru anul 2016.
  • Scoaterea la concurs a posturilor de management la multe dintre autorităţile care se ocupă de gestiunea fondurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net