Ministrul Apărării Naționale a demisionat. Salariile militarilor vor fi plătite eșalonat

Ultima actualizare:

    Adrain Țuțuianu și-a dat demisa după 2 luni de mandatfoto: Adevărul
Adrain Țuțuianu și-a dat demisa după 2 luni de mandatfoto: Adevărul

Adrian Țușuianu și-a depus demisia marți, 5 septembrie, după ce a fost convocat de urgență de premierul Tudose, pentru a-i da explicații legate de comunicatul dat de Ministerul Apărării Naționale, privind plata eșalonată a salariilor militarilor, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose drespre problemele de la MAPN

UPDATE: Șeful Guvernului, Mihai Tudose, a acceptat demisia ministrului Apărării.  

UPDATE: „Eu n-am comunicat premierului această chestiune și, în comunicarea publică de la Minister, de asemenea au fost deficiențe. Toată lumea a înțeles că nu sunt bani. Realitatea nu este aceasta. Bani sunt”, a declarat, la Digi24, ministrul Adrian Țuțuianu.

„Toate drepturile salariale se plătesc pe data de 15 septembrie, iar norma de hrană în cursul acestei luni. Dacă rămân aici, voi lua măsuri ca această situație să nu se mai repete”, a adăugat ministrul.  Întrebat dacă l-a informat și pe președintele PSD, Liviu Dragnea, despre dificultățile de la Ministerul Apărării, Țuțuianu a răspuns: „Nu, nu am făcut  această discuție”. 

Adrian Țuțuianu și-a dat demisia de la conducerea MapN. Premierul Mihai Tudose s-a arătat foarte surprins de comunicatul pe care acesta l-a emis și nu  înţelege de ce a fost dată această informaţie în condiţiile în care „Ministerul Apărării dispune de banii pentru salariile militarilor”. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au anunțat în decursul zilei de marți că salariile angajaților plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”, potrivit Digi 24.

”În scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 şi necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr 69/2010”, Direcţia financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale să eşaloneze drepturile salariale. Astfel, soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”, se arat[ comunicatul.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la Parlament, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi o va prezenta până la sfârşitul lunii septembrie. 

„Rectificarea, odată cu proiectul de buget. Eu cred că într-o săptămână, o săptămână şi ceva. Până la sfârşitul lunii oricum da”, a declarat premierul Mihai Tudose. Întrebat ce fel de rectificare va fi, şeful Executivului a spus că aceasta nu va fi negativă.

Adrian Țuțuianu a vorbit cu cei de la Digi 24 și a afirmat că regretă faptul că nu a a vorbit despre această situație cu premierul Mihai Tudose și a admis că nu a fost eficient în comunicare.

”Până la sfârșitul lunii, militarii își vor încasa toate drepturile. am făut greșeala de a nu-l informa pe premier de situație și nici nu am fost eficient în comunicarea publică. Execuția bugetară pentru salariile MApN a ajuns la 72%. Da, am discutat cu ministrul de Finanțe situația MApN”, a declarat Adrian Țuțuianu, ministrul demisionar al Apărării, la Digi 24. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, că nu a auzit despre problemele privind plata salariilor angajaţilor Ministerului Apărării, după ce reprezentanţii MApN au anunţat că salariile acestora vor fi plătite eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net