Ministrul Cristian Ghinea a demisionat. Vrea să facă politică

26 octombrie 2016
article img
Ministrul Cristian Ghinea vrea să devină parlamentar

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și-a dat demisia în această dimineață. Demnitarul a anunțat că va candida la alegerile parlamentare.

Este primul ministru ales în Cabinetul Cioloș, dar și primul care a ales să-și dea demisia ca să intre în politică.

”Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook, la ora 11.00.

Subalternii îl vor înapoi

Tot acolo a postat și o discuție purtată cu o veche directoare din minister, supărată că pleacă. ”Să știți că eu nu vreau să plecați. Nici unul. Perioadă liniștită ca asta să îti faci treaba eu n-am mai avut. Înainte nu îmi ajungeau 3 telefoane să raspund la câte intervenții aveam. Că am și eu un prieten, ca bagă-l la plată, că e firma asta, ia vezi cu ea cum faci... Eram înnebunită. Voi parcă nu aveți prieteni”, i-a spus femeia.

Demisia ministrului vine în contextul în care acesta va candida la alegerile parlamentare pe listele USR.

Ghinea a dus tratative în ultimele luni cu Nicușor Dan, care a vrut să-l coopteze neapărat în echipă.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dar și cel al Muncii, Dragoș Pîslaru sunt și ei curtați de Nicușor Dan. Alegerile parlamentare au loc pe 11 decembrie.