Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cere anchetarea abuzurilor din Energie

Scandalul facturilor mărite din Energie intră într-o nouă fază. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a solicitat, joi, procurorului general Gabriela Scutea să investigheze ”orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”.  

Cătălin Predoiu a reacționat la dezvăluirile Ministrului Energiei, Virgil Popescu
Cătălin Predoiu a reacționat la dezvăluirile Ministrului Energiei, Virgil Popescu

Intervenția lui Cătălin Predoiu a apărut după ce Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dezvăluit că există numeroşi furnizori din domeniu care au emis facturi către clienţi ignorând legea. Aceasta stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi, el susţinând că s-a aflat personal în situaţia de a primi o factură cu tarif necompensat şi neplafonat.   

Ce a cerut Cătălin Predoiu procurorului general 

”Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis procurorului general Gabriela Scutea, astăzi, 13 ianuarie 2022, o adresă prin care, în temeiul art.132 alin.(1) din Constituţie şi art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare potrivit competenţei legale pentru a descoperi, preveni şi combate eficient orice tip de activitate infracţională.  

Este vorba în acest caz de cercetarea unor infracțiuni ce ar putea fi desfăşurate în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie. Printre aceste fapte se numără înşelăciunea, abuzul în serviciu, concurenţa neloială, grup infracţional organizat, care pot afecta drepturile cetăţenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituţională a Ministerului Public”, a transmis, joi, Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă remis news.ro   

Ministerul Justiției a explicat în ce bază a cerut Cătălin Predoiu aceste lucruri și de ce nu sunt abuzuri. În comunicat se spune că demersul se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 şi nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiţiei a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crimă organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic.   

Ministrul Energiei a recunoscut că unii furnizori au greșit facturile 

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat în mai multe declarații că mulți furnizori de energie au greșit facturile. Demnitarul a recomandat celor care constată că au facturi greșite să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.   

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că a a declanşat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale, pentru a verifica respectarea obligaţiei privind emiterea de facturi care să cuprindă informaţii corecte, transparente, clare şi complete, dar şi respectarea obligaţiei de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net