Ministrul Mediului, pe trotinetă și pe ploaie. A renunțat la mașină chiar și când nu e ”Vinerea Verde”

image
Ministrul Mediului,Tanczos Barna, a venit marți la birou pe trotinetă, deși plouaFotografii: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vrut să le dea un exemplu colegilor săi din Guvern, dar și angajaților de la stat și a plecat, ieri, 20 aprilie, la serviciu fără mașină. Deși, ploua acesta a mers pe jos, a urcat pe trotinetă și a intrat la metrou.

”VinereaVerde în fiecare zi, indiferent de vreme”, transmit reprezentanții Minsiterului Mediului, care au anunțat că șeful lor a venit marți la serviciu, pe o zi ploiasă, cu metroul și trotineta electrică.

”Cine a zis că atunci când cerul este noros și vremea este ploioasă, nu putem renunța la autoturismul personal? Eu am spus: Stop! Azi mașina stă pe loc! Deși este abia marți, cu spirit de Vinerea Verde, am ales să mă deplasez la serviciu pe jos, cu metroul și cu trotineta electrică . Împreună putem reduce amprenta de carbon. Vă încurajez să alegeți mijloc de transport prietenos cu mediul, oricând este posibil, indiferent de zi și de condițiile meteo”, a spus ministrul Barna Tánczos.

Campania ”Vinerea Verde” a debutat pe 12 martie

Conceptul de Vinerea Verde a debutat pe 12 martie. Este ultima zi lucrătoare din săptămână în care românii sunt încurajați să-și lase mașinile acasă și să folosească mijloace alternative de transport.

image
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers și pe jos până a găsit o trotinetă disponibilă în zonă

La debutul campaniei, mai toți politicienii au venit la birou pe jos, cu bicicleta, trotineta sau cu metroul, iar cei mai comozi, precum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-au urcat în mașina electrică.

Dar cum lucrurile bune nu țin prea mult, nici ei nu s-au mai înghesuit să adopte mijloace alternative de transport, într-o capitală și așa poluată.

Doar în București, traficul este responsabil în proporție de 63,3% de poluarea aerului. Procentul acesta nu este mult mai mic nici în celelalte orașe mari din țară.

image
De acasă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a luat metroul

Citește și: 

Campania ”Vinerea Verde”, din 12 martie. Ministerul Mediului propune ca la final de săptămână să lăsăm mașinile acasă

„Vinerea Verde”, ziua în care politicienii au venit pe jos la muncă

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
cove si sotia in turcia JPG
jojo vacanta culinara jpeg
regina letizia (5) jpg
carrie si boris johnson
image png
image
image
image
image
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg