Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț despre pensiile pe luna decembrie

Ultima actualizare:

    Marius Budăi, Ministrul Munciifoto: Facebook
Marius Budăi, Ministrul Munciifoto: Facebook

Noul ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile aferente lunii decembrie vor intra în conturi sau vor fi livrate, la timp.

"Noua coaliţie a reuşit să aibă un guvern, să putem da această Ordonanţă de Urgenţă ca să asigurăm pe toţi că pensiile şi alocaţiile copiilor vor fi achitate, nu vor fi probleme în decembrie cu banii. Închidem anul cu bine în sistemul de pensii", a asigurat noul ministru al Muncii, Marius Budăi, sâmbătă, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3.

Întrebat dacă vor fi probleme cu banii de anul viitor, din ianuarie 2022, aşa cum spunea şeful de la Finanţe, oficialul a răspuns: "România funcţionează pe bugete anuale, rolul meu e să emit acte normative care sa pună la dispoziţia Ministerului de Finanţe documente care să stea la baza construcţiei bugetului pe anul viitor. Am vorbit cu colegii de la minister, mă bazez pe ei, am vorbit cu premierul, cu ministrul Finanţelor", a declarat Marius Budăi.

Și Poşta Română a anunțat că va distribui la timp pensiile şi drepturile sociale pentru luna decembrie, după ce a primit banii de la Casa Naţionale de Pensii. „Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Marius Budăi: "Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru"

Marius Budăi a fost întrebat la preluarea Ministerului Muncii, dacă va creşte vârsta de pensionare în România. “Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi. El a menţionat că speranţa de viaţă pentru bărbaţi în România este de 70 de ani şi şase luni. 

Citește și:

Iată ce pensii vom avea din 2021! Calculele făcute de Ministerul Muncii

Află singur când ieși la pensie! Aici faci calculul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net