Ministrul muncii: «Peste 200.000 de pensii vor fi recalculate şi vor fi acordate din 2014»

Ultima actualizare:

    Mariana Câmpeanu: «Vom reîntregi şi indemnizaţia pentru mame»
Mariana Câmpeanu: «Vom reîntregi şi indemnizaţia pentru mame»

Peste 200.000 de pensii vor fi recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale referitoare la pensii din 2011 - ianuarie 2013, a declarat ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, transmite Mediafax. Şi asta, după ce Curtea şi-a motivat decizia privind neconstituţionalitatea unor prevederi din OUG 1/2013.

Întrebată în legătură cu fondurile necesare recalculării, Câmpeanu a răspuns: "Dacă nu există bani, o să-i avem. O să analizăm previziunile pentru bugetul de stat şi vom face modificări dacă vom constata că nu există fondurile necesare. Este o decizie a Curţii Consatituţionale şi ea va fi pusă în aplicare."

Ministrul a avertizat că această măsură ar putea produce inechităţi, întrucât ar rezulta coeficienţi mai mari în anii 2011 şi 2012, pentru care se face recalcularea.

Curtea Constituţională a decis, în 29 octombrie, că dispoziţiile art. III alin.(2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstituţionale.

Curtea a publicat miercuri motivarea deciziei, potrivit căreia Casele de pensii ar fi trebuit să recalculeze din oficiu drepturile de pensie deschise începând cu anul 2011.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net