Ministrul muncii: Toţi bugetarii vor avea un voucher de vacanţă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încă două vești bune pentru bugetari. Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi (9 martie), că toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană.

Zilele acestea, ministrul muncii negociază cu sindicatele. Lia Olguţa Vasilescu a spus că trebuie ca, în final, toate sumele să se încadreze în suma de 32 de miliarde de lei, precizând că toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană şi că va fi o distribuţie corectă a sporurilor, nu ca până acum, când şefi luau sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor, scrie news.ro.

“Ce ne asigurăm noi cu această ocazie este că absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor, să nu se mai întâmple ca până acum, când unii, doar pentru că erau şefi, luau sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă normă de hrană şi să aibă acest voucher de vacanţă, atunci în nivelul sporurilor trebuie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă şi în niciun caz nu va fi mai mult decât este prognozat”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus că suma de 32 de miliarde de lei nu va merge uniform de la bază spre vârf, adică toţi bugetarii să primească acelaşi coeficient, pentru că atunci s-ar adânci şi mai mult diferenţele salariale existente acum, iar sindicatele au fost de acord că aceasta este varianta cea mai corectă, scrie aceeași sursă.

“De exemplu, la Armată a fost cea mai mare creştere, şi de 260%, la soldaţi, dar să nu uităm că ei au pornit de la 700 de lei. Şi este un pic diferenţă pentru fiecare categorie de bugetari în parte”, a adăugat Vasilescu.

Discuţiile privind proiectul Legii salarizării unitare au început luni, primii care au fost la negocieri fiind sindicaliştii din apărare şi ordine publică. Negocierile au continuat marţi cu sindicatele din sănătate, iar după discuţiile care au avut loc joi cu sindicaliştii din educaţie, vineri vor merge la Ministerul Muncii reprezentanţii instituţiilor de cultură şi federaţiile din cultură.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net