Minune! Fetiţa de patru ani trăieşte după două nopţi în pădure


    Micuţa Adina se află acum în grija medicilor de la spitalul din VasluiFoto: vremeanoua.ro
Micuţa Adina se află acum în grija medicilor de la spitalul din VasluiFoto: vremeanoua.ro

Căutarea febrilă a celor doi copilaşi dispăruţi în pădurea de lângă satul vasluian Miceşti, care a ţinut cu sufletul la gură un întreg judeţ, s-a încheiat joi dimineaţă. Fetiţa de patru ani a supravieţuit miraculos timp de două nopţi, dar băieţelul de trei ani n-a rezistat ploii şi frigului pătrunzător.

Adina Petronela-Olaru şi verişorul ei mai mic, Adrian Balan, se jucau, marţi după-amiază, în curtea locuinţei din satul Miceşti, comuna Ghergheşti. Cei doi copii ar fi fost văzuţi, la un moment dat, mergând de mână pe uliţă. Mama fetiţei le-a observat lipsa în jurul orei 14.00 şi a dat alarma în sat. După mai multe ore de căutări, oamenii au sunat la 112, în jurul orei 19.00, pentru a cere ajutor. În pădurea de 1.000 de hectare au fost mobilizate forţe impresionante: jandarmi, poliţişti, pompieri şi militari, căror li s-au alăturat localnici. Câinii de urmă au condus echipele de căutare până la o distanţă de aproximativ 3 kilometri de sat, apoi au pierdut urma copiilor, la intersecţia unor drumuri forestiere. Ploaia torenţială a spălat urmele şi salvatorii au oprit acţiunea la 4.00 dimineaţa. De cum s-a luminat, echipele au periat pădurea în lung şi-n lat, până miercuri seară, scrie adevarul.ro.

Echipele de căutare au bătut pădurea-n lung şi-n lat
Echipele de căutare au bătut pădurea-n lung şi-n lat

Adina a fost găsită de un şofer, joi dimineaţă, în jur de 8.30, la marginea pădurii din localitatea Morăreni, comuna Alexandru Vlahuţă, la opt kilometri de satul natal. Udă până la mijloc, semn că traversase un pârâu, puştoaica mergea pe marginea drumului, între Florăreşti şi Morăreni. Găsirea fetiţei le-a dat speranţe părinţilor că şi verişorul ei, Adrian, e în viaţă. După o jumătate de oră, echipele de căutare au descoperit, din păcate, doar trupul neînsufleţit al copilaşului, într-o colibă părăsită, la aproape un kilometru de locul unde a fost găsită fetiţa. Se pare că băieţelul murise încă de miercuri seară. Copiii au petrecut două nopţi în pădure, îmbrăcaţi cu haine subţiri. Miercuri noapte, în zonă a plouat şi s-au înregistrat doar 4 grade Celsius.Aflată în în hipotermie şi şoc traumatic, micuţa Adina a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. “Starea de sănătate a fetiţei este neaşteptat de bună. Dacă miercuri am mai fi prins două ore de lumină îi găseam cu siguranţă”, explică Daniel Olteanu, prefectul de Vaslui. “N-am ce să le reproşez efectivelor militare, au acţionat în formă de evantai şi au periat întreg perimetrul. Culmea, fratele mai mare al fetiţei s-a rătăcit în urmă cu şase ani şi a fost găsit fix în acelaşi loc. Acum are 11 ani şi nu a fost niciodată la şcoală. Asta ar trebui să spună multe”, încheie Olteanu.

zodia singura de sarbatori jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub cristina spatar png
shutterstock 2211785457 jpg
FotoJet jpg
andreea si sergiu hanca jpg
accident brasov
incendiu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg
romania 2148580 1920 jpg