«Minune» la pompă: benzina e sub 6 lei!


    Bucureşti, Băneasa - 5,98 lei. Valentin Niţu a alimentat maşina cu bani mai puţini
Bucureşti, Băneasa - 5,98 lei. Valentin Niţu a alimentat maşina cu bani mai puţini

Cine ar mai fi crezut că preţul la benzină va scădea vreodată? Cu toţii ne-am fi aşteptat ca litrul să depăşească 7 lei. Ei bine, de două zile, combustibilul a scăzut sub 6 lei. Asta spre bucuria şoferilor, care văd totul ca pe o minune.

Minune în bezinării! Petrom a scăzut preţul la benzină sub 6 lei pe litru. Cel mai ieftin este produsul Standard 95, care costă 5,83 lei şi se vinde la o staţie din Alba-Iulia, potrivit site-ului companiei.

Ploieşti - 5,89 lei
Ploieşti - 5,89 lei

Bucureşti - Barbu Văcărescu - 5,92 lei
Bucureşti - Barbu Văcărescu - 5,92 lei

Şi la Ploieşti daţi de un adevărat “chilipir”. La benzinăria de pe strada Andrei Mureşanu litrul se vinde cu 5,89 lei, iar pe DN1, în comuna Ciolpani, puteţi alimenta cu 5,96 lei. Şi în Capitală, la Petromul din Băneasa, preţul la carburant a scăzut vertiginos. Dacă săptămâna trecută era 6,39 lei, ieri, benzina Standard se vindea cu 5,98 lei.

DN 1-5,96 lei
DN 1-5,96 lei

Ceva mai ieftină este pe Şos. Barbu Văcărescu, din Bucureşti: 5,92 lei. “Pentru mine a fost o adevărată surpriză. Mă aşteptam să se scumpescă, nu să se ieftinească”, ne-a mărturisit  Valentin Niţu, care şi-a alimentat, ieri, maşina. Sunt şi şoferi, însă, care spun că cei câţiva zeci de bani nu se simt la buzunare şi că aşteaptă o ieftinire mai mare. Există şanse ca acest lucru să se întâmple. Tendinţa de ieftinire a carburanţilor va continua datorită cotaţiilor barilului de ţiţei de pe pieţele internaţionale, care influenţează cotaţiile produselor petroliere de pe piaţa de referinţă pentru companiile româneşti. Potrivit ultimului raport al Organizaţiei Ţărilor Producătoare de Petrol, valabil pentru octombrie, ţiţeiul este acum cu 12 dolari mai ieftin, decât în urmă cu trei luni.

Scăderile din ultima vreme, cât acciza din aprilie

La 1 aprilie, prețurile carburanților au crescut, în medie, cu 35-40 de bani pe litru, ca urmare a introducerii accizei de 7 eurocenți. Din acel moment, prețul benzinei s-a situat între 6,3 și 6,5 lei pe litru, iar cel al motorinei între 6,4 și 6,6 lei pe fiecare litru. Dacă, atunci, guvernanții au fost cei care au băgat mâna și mai adânc în buzunarul românilor, acum vestea bună vine de pe piețele internaționale. Scăderile cotațiilor la țiței din ultima perioadă au dus la ieftinirea tuturor carburanților. În acest moment, prețul la pompe este apropiat de cel dinaintea introducerii accizei (1 aprilie).

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
george burcea lurch jpg
cub dimitria ghinescu png
image
image
image
image
image
image
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg
cub dimitria ghinescu png