Minune! Șerpii Maicii Domnului au apărut, luni, la biserica din Kefalonia


    Luni, 15 august 2016, șerpii au apărut în biserica din Markopoulo, chiar în timpul slujbei. Credincioșii i-au luat în mâini și i-au fotografiatFoto Facebook
Luni, 15 august 2016, șerpii au apărut în biserica din Markopoulo, chiar în timpul slujbei. Credincioșii i-au luat în mâini și i-au fotografiatFoto Facebook

An de an, în Postul Maicii Domnului și în ziua de 15 august, la biserica Langouvarda din localitatea grecească Markopoulo, are loc o minune. Mai mulți serpi neprimejdioși, mici apar în jurul bisericii și a clopotniței. Sunt însemnați cu o cruce albă pe cap și pe limbă și dispar după slujba săvârșită în ziua de Adormirea Maicii Domnului.

Vestea că la biserica Maicii Domnului din Markopoulo, o mică localitate de pe insula grecească Kefalonia, are loc o minune a făcut înconjurul lumii, iar credincioșii vin mereu s-o vadă.

Potrivit crestinortodox.ro, în fiecare an, în luna august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, când creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august), un număr însemnat de șerpi mici apar în jurul bisericii și a clopotniței din localitatea Markopoulo. În această perioadă, biserica închinată Maicii Domnului “Langouvarda” este luată cu asalt de o specie unică de șerpi (lungi de 60 de centimetri și însemnați cu o cruce albă pe cap și pe limbă), care aparțin clasei „telescopus fallaxspecies”, numită și „șarpele-pisică European”.

Biserica se află în localitatea grecească Markopoulo
Biserica se află în localitatea grecească Markopoulo

Șerpii Maicii Domnului intră în biserică în timpul slujbei, iar nu oricand, arătând o blândețe deosebită față de creștinii din interior. Imediat ce se termină slujba Sfintei Liturghii, șerpii devin oarecum agresivi, ei ieșind din biserică și întorcându-se în pustiul din zonă. Oricât ar fi căutați aceștia, ei nu vor putea fi găsiți, până anul următor.

Tradiția locală, spune că, în momentul în care mănăstirea a fost atacată de turci, cândva în anul 1705, maicile s-au rugat Maicii Domnului să le transforme în șerpi spre a nu fi luate prizoniere sau batjocorite. Rugăciunea acestora a fost ascultată, ele au fost transformate în șerpi, iar turcii s-au înfricoșat de vederea acestora.”

Există o emoție generală legată de apariția acestor șerpi, nu atât pentru vreun potențial pericol, cât pentru faptul că, dacă aceștia nu vor apărea în perioada amintită, ceva rău se va întâmpla în regiune. Astfel, în anii 1940 și 1953, când șerpii nu au fost prezenți la biserica din Markopoulo, au avut loc războaie și calamități naturale.

Din fericire, anul acesta șerpii s-au întors, iar Click! vă prezintă imagini cu aceștia.

Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
mihaela radulescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Imagini satelitare din 15 noiembrie arată dinți de dragon și tranșee în Stepne FOTO via Insider
gol japonia spania cm 2022  foto GettyImages 1446200998 (1) jpg
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg