Miracol de Crăciun! Ce s-a întâmplat cu Alexia, cântăreața căreia medicii i-au replantat braţele amputate

Ultima actualizare:

Moş Crăciun există şi face minuni, în special pentru copii! Alexia Tudose, adolescenta de 15 ani căreia medicii din Iaşi i-au replantat braţele amputate în accidentul de autocar, produs în Paşcani, a început deja să-şi mişte degetele de la o mână.

Alexia Tudose a avut ambele brațe replantate de medici
Alexia Tudose a avut ambele brațe replantate de medici

Miracol de Crăciun!

Intervenţia chirurgicală de 20 de ore prin care i s-au replantat braţele Alexiei Tudose a reuşit: fata a mişcat ieri două degete de la o mână. Luni, adolescentei de 15 ani i-au fost refăcute şi ţesuturile nervoase şi, în cel mult o săptămână, va începe să facă şedinţe de kinetoterapie, informează stirileprotv.ro. Alexia e deocamdată internată la terapie intensivă, în Spitalul clinic de urgenţă pentru copii din Iaşi.

O echipă formată din 10 medici, 8 asistenţi medicali, 4 infirmiere şi 2 brancardieri au făcut miniuni pentru ea. Când a fost adusă de ambulanţă, adolescenta cu ochi albaştri şi părul blond avea braţul stâng amputat, de deasupra cotului, iar cel drept era şi el sfârtecat. 20 de ore a durat intervenţia chirurgicală prin care medicii i-au reconstruit structura osoasă, cea vasculară şi musculatura. Acum, în a doua operaţie i-au refăcut ţesuturile nervoase.

Medicul Sidonia Susanu a condus ambele intervenţii: „Am rugat-o să ne arate ce poate face cu mâna şi deja fetiţa mişcă degetele, m-a strâns de mână. Este extraordinar. E un copil extrem, extrem de puternic, de matur şi face eforturi extraordinare să ne ajute, să ne încurajeze, să se vindece.”

Semn că vrea să lupte, azi-noapte adolescenta de 15 ani şi-a mişcat două dintre degetele de la mâna dreaptă. Peste cel mult 5 zile, doctorii spun că Alexia va începe să facă kinetoterapie.

După un an şi jumătate, medicii sunt de părere că îşi va putea folosi braţele la 85 la sută din capacitate.

Într-un suflet a venit acasă şi tatăl ei, aflat de şapte ani în Marea Britanie. Florin Tudose a declarat pentru Ştirile PRO TV: „Noi de 7 ani nu am făcut Crăciunul şi Revelionul acasă. Este primul an în care am ales să îl facem aici. Chiar în ziua precedentă accidentului discutam cu ei de faptul că vrem să împodobim casa frumos. Le-am spus: o împodobim cum vreţi voi pentru că pentru voi vin acasă. Când vorbeam acasă pe cameră şi apărea ea pe cameră îmi dădeau lacrimile pentru că eu îi spun ei iubirea mea cea mică.”

Florin Tudose, tatăl Alexiei: «De 7 ani nu am făcut Sărbătorile acasă»
Florin Tudose, tatăl Alexiei: «De 7 ani nu am făcut Sărbătorile acasă»

Când a avut loc accidentul, vineri seara, Alexia mergea împreună cu colegii ei din ansamblul folcloric „Flori de Măr” din Botoşani la un festival, în Slobozia.

În total, în vehicul, erau 35 de oameni. 25 au ajuns la spital şi trei sunt şi acum internaţi.

ITM a deschis un dosar penal pentru accident colectiv de muncă deoarece ansamblul mergea la un festival din Slobozia.

Administratorul firmei de transport care deţine autocarul a fost chemat să dea declaraţii, iar în urma anchetei s-a constatat că nu avea asigurare de persoane.

Fratele ei, Eric, i-a fost înger păzitor

Miracolul de Crăciun a avut nevoie şi de un spiriduş. În persoana lui Eric, fratele ei mai mare - aflat şi el în autocarul făcut ţăndări. Băiatul i-a fost primul înger păzitor.

El a scos-o dintre fiarele autocarului şi a recuperat şi mâna smulsă în impact. Iar intervenţia lui, spun acum doctorii, a fost esenţială.

image

„Era şocant ce se întâmpla acolo, m-am ridicat, eram peste un coleg. El săracul s-a lovit la cap, în jurul feţei, am strigat după sora mea de multe ori, nu răspundea. Am văzut că se mişcă şi am ridicat-o rapid.

I-am dat două palme peste faţă şi era ok. Am văzut că nu are o mână, apoi am văzut mâna ei la câţiva paşi de ea. Am văzut că a deschis geamul din faţă, am luat mâna, am luat-o şi pe ea, am dus-o rapid la ambulanţă. Mama mea era distrusă, prima dată am sunat-o pe ea, i-am spus că Alexia nu are o mână.”, povestea Eric.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net