Miracol în noaptea de Înviere. Au dormit cu copilul în brațe în casa cuprinsă de flăcări, însă focul nu i-a atins

Ultima actualizare:

    Casa a fost distrusă în întregimeFOTO (generica) ISU Bucuresti-Ilfov
Casa a fost distrusă în întregimeFOTO (generica) ISU Bucuresti-Ilfov

Tragedie, transformată în miracol, chiar în noaptea de Înviere, într-un sat din județul Iași. Casa unei familii s-a făcut scrum după ce o candelă aprinsă s-a topit pe masa pe care se afla, iar totul în jur a luat foc. Doi soți au dormit cu copilul în brațe, în camera alăturată, însă focul nu i-a atins.

Un moment de neatenție a dus la producerea unei tragedii. Casa familiei Lăzărescu, din județul Iași, satul Totoești, comuna Erbiceni, a fost arsă în totalitate. Incendiul s-a produs în noaptea de Înviere, din cauza unei lumânări nesupravegheate. Mihai Lăzărescu, Adriana Lăzărescu și fiul lor de 5 ani au rămas fără casă. Toată munca lor de-o viață s-a făcut scrum în 20 de minute, scrie BZI.

Familia nu a fost atinsă de flăcări dar a rămas fără casă

Focul mistuia totul în jur, în camera alăturată, însă cei doi soți și copilul lor nu au fost atinși de flăcări. Adriana povestește cu groază ce s-a întâmplat în noaptea de Paște.

„Am venit pe la 03:30 de la slujba de Înviere, am lăsat lumânarea să ardă și ne-am pus la somn. Duminică dimineață, pe la 06:30, se auzeau niște zgomote care m-au trezit, iar când am mers în camera alăturată și am deschis ușa, era un fum gros și era ars tot.

Toată munca noastră s-a spulberat în câteva minute. M-am speriat, am țipat, am luat copilul și am ieșit repede afară. Nu a mai durat 20 de minute că deja totul era scrum”, a povestit Adriana Lăzărescu.

”Până și pereții se dărâmă”

Casa a fost distrusă în proporție de 95 la sută.

”Am muncit 9 ani în străinătate, unde am lucrat în agricultură, iar soțul, în construcții.

În urmă cu trei ani ne-am hotărât să ne întoarcem de tot acasă. Ne-am dorit o casă a noastră.

Am început construirea casei de când eram plecați și ușor, ușor am mai făcut câte ceva. Acoperișul era abia renovat. Am făcut un împrumut de 30.000 de lei pentru acoperiș. Mai aveam de finalizat o cameră, materialele erau cumpărate, dar și acestea au ars. Nu mai avem nimic, până și pereții se dărâmă, atât de tare a ars. Îi mulțumim lui Dumnezeu că noi suntem sănătoși și mulțumim tuturor oamenilor care ne-au ajutat”, a povestit în lacrimi Adriana Lăzărescu, proprietara casei.

Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa lor și nu au ezitat să le sară în ajutor.

În prezent, soții Mihai și Adriana Lăzărescu, împreună cu fiul lor, locuiesc la mama lui Mihai, într-un sat alăturat.

”Mihai este un băiat tare muncitor, a plecat de la 18 ani în străinătate, a muncit și s-a întors acum în țară pentru a se stabili aici cu familia. În urmă cu trei luni au făcut un împrumut în bancă pentru a renova acoperișul și acum totul s-a spulberat. Momentan, familia Lăzărescu locuiește la mama soțului, Mihai Lăzărescu”, a declarat Raluca Neagu, vecina familiei Lăzărescu.

Mihai și Adriana trebuie să reia totul de la zero, acum, după ce casa le-a fost făcută scrum, însă sunt fericiți că sunt în viață și ei și copilul.

Citște și:

Ce trebuie să faci în caz de incendiu

30 de persoane, printre care şi trei copii, evacuate în urma unui incendiu într-un bloc din Constanța

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net