Miracol la Slobozia. Bebeluș de numai 680 de grame, salvat de medici pensionari


    “Acest copil e un luptător”, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adevărul"
“Acest copil e un luptător”, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adevărul"

Au fost îngerii lui păzitori! Un copil născut prematur a fost salvat de medicii Maternității de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În vară a venit pe lume un băieţel care cântărea doar 680 de grame. Născut prematur, bebeluşul avea şanse mici de supravieţuire, dar specialiştii au făcut eforturi supraomenești pentru a-l salva.

Timp de două luni și jumătate, cadrele medicale l-au vegheat pe copilaş timp de 9 ore pe zi. Inițial, medicii din Slobozia au încercat să trimită pruncul la București, dar spitalele din Capitală au refuzat să aprobe transferul, scrie adevarul.ro.

„Deși condițiile de care dispunem nu sunt comparabile cu cele de la București, ne-am mobilizat cu toții și am reușit să salvăm copilaşul. Este un miracol faptul că nu l-am pierdut. Este un luptător, fiindcă a vrut să trăiască”, povesteşte, emoţionată, Gabriela Dumitru, doctor la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În prezent, copilul se simte bine și a luat în greutate, cântărind aproximativ două kilograme. El se află sub supraveghere și urmează să fie externat în cel mai scurt timp.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia se confruntă cu o criză de specialiști. Deși dispune de cinci posturi libere, secția funcționează cu doar doi medici, ambii pensionari: Gabriela Dumitru (66 de ani) şi Gheorghe Hoinaru (72 de ani). Pentru cei doi medici, fiecare zi este o adevărată provocare și, în ciuda vârstei înaintate, nu puține au fost dățile în care au reușit să salveze din ghearele morții bebelușii aflaţi în stare critică. 

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
cub catalin botezatu png
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8  SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg