Miracol la Slobozia. Bebeluș de numai 680 de grame, salvat de medici pensionari

Ultima actualizare:

    “Acest copil e un luptător”, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adevărul"
“Acest copil e un luptător”, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adevărul"

Au fost îngerii lui păzitori! Un copil născut prematur a fost salvat de medicii Maternității de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În vară a venit pe lume un băieţel care cântărea doar 680 de grame. Născut prematur, bebeluşul avea şanse mici de supravieţuire, dar specialiştii au făcut eforturi supraomenești pentru a-l salva.

Timp de două luni și jumătate, cadrele medicale l-au vegheat pe copilaş timp de 9 ore pe zi. Inițial, medicii din Slobozia au încercat să trimită pruncul la București, dar spitalele din Capitală au refuzat să aprobe transferul, scrie adevarul.ro.

„Deși condițiile de care dispunem nu sunt comparabile cu cele de la București, ne-am mobilizat cu toții și am reușit să salvăm copilaşul. Este un miracol faptul că nu l-am pierdut. Este un luptător, fiindcă a vrut să trăiască”, povesteşte, emoţionată, Gabriela Dumitru, doctor la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În prezent, copilul se simte bine și a luat în greutate, cântărind aproximativ două kilograme. El se află sub supraveghere și urmează să fie externat în cel mai scurt timp.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia se confruntă cu o criză de specialiști. Deși dispune de cinci posturi libere, secția funcționează cu doar doi medici, ambii pensionari: Gabriela Dumitru (66 de ani) şi Gheorghe Hoinaru (72 de ani). Pentru cei doi medici, fiecare zi este o adevărată provocare și, în ciuda vârstei înaintate, nu puține au fost dățile în care au reușit să salveze din ghearele morții bebelușii aflaţi în stare critică. 

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
media 172132059980412700 jpg
Microsoft
image
actualitate.net
image
actualitate.net