Miracol la Slobozia. Bebeluș de numai 680 de grame, salvat de medici pensionari

simeon stalpnicul png
ÔÇťAcest copil e un lupt─âtorÔÇŁ, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adev─ârul"

Au fost ├«ngerii lui p─âzitori! Un copil n─âscut prematur a fost salvat de medicii Maternit─â╚Ťii de la Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia. ├Än var─â a venit pe lume un b─âie┼úel care c├ónt─ârea doar 680 de grame. N─âscut prematur, bebelu┼čul avea ┼čanse mici de supravie┼úuire, dar speciali┼čtii au f─âcut eforturi supraomene╚Öti pentru a-l salva.

Timp de dou─â luni ╚Öi jum─âtate, cadrele medicale l-au vegheat pe copila┼č timp de 9 ore pe zi. Ini╚Ťial, medicii din Slobozia au ├«ncercat s─â trimit─â pruncul la Bucure╚Öti, dar spitalele din Capital─â au refuzat s─â aprobe transferul, scrie adevarul.ro.

ÔÇ×De╚Öi condi╚Ťiile de care dispunem nu sunt comparabile cu cele de la Bucure╚Öti, ne-am mobilizat cu to╚Ťii ╚Öi am reu╚Öit s─â salv─âm copila┼čul. Este un miracol faptul c─â nu l-am pierdut. Este un lupt─âtor, fiindc─â a vrut s─â tr─âiasc─âÔÇŁ, poveste┼čte, emo┼úionat─â, Gabriela Dumitru, doctor la Maternitatea Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia. ├Än prezent, copilul se simte bine ╚Öi a luat ├«n greutate, c├ónt─ârind aproximativ dou─â kilograme. El se afl─â sub supraveghere ╚Öi urmeaz─â s─â fie externat ├«n cel mai scurt timp.

Maternitatea Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia se confrunt─â cu o criz─â de speciali╚Öti. De╚Öi dispune de cinci posturi libere, sec╚Ťia func╚Ťioneaz─â cu doar doi medici, ambii pensionari: Gabriela Dumitru (66 de ani) ┼či Gheorghe Hoinaru (72 de ani). Pentru cei doi medici, fiecare zi este o adev─ârat─â provocare ╚Öi, ├«n ciuda v├órstei ├«naintate, nu pu╚Ťine au fost d─â╚Ťile ├«n care au reu╚Öit s─â salveze din ghearele mor╚Ťii bebelu╚Öii afla┼úi ├«n stare critic─â.┬á

Cite┼čte mai mult pe adevarul.ro!

cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
cub laurette png
sotie cumpanasu jpg
image png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg