Miracol la Slobozia. Bebeluș de numai 680 de grame, salvat de medici pensionari

simeon stalpnicul png
ÔÇťAcest copil e un lupt─âtorÔÇŁ, spune medicul Gabriela DumitruFoto: "Adev─ârul"

Au fost ├«ngerii lui p─âzitori! Un copil n─âscut prematur a fost salvat de medicii Maternit─â╚Ťii de la Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia. ├Än var─â a venit pe lume un b─âie┼úel care c├ónt─ârea doar 680 de grame. N─âscut prematur, bebelu┼čul avea ┼čanse mici de supravie┼úuire, dar speciali┼čtii au f─âcut eforturi supraomene╚Öti pentru a-l salva.

Timp de dou─â luni ╚Öi jum─âtate, cadrele medicale l-au vegheat pe copila┼č timp de 9 ore pe zi. Ini╚Ťial, medicii din Slobozia au ├«ncercat s─â trimit─â pruncul la Bucure╚Öti, dar spitalele din Capital─â au refuzat s─â aprobe transferul, scrie adevarul.ro.

ÔÇ×De╚Öi condi╚Ťiile de care dispunem nu sunt comparabile cu cele de la Bucure╚Öti, ne-am mobilizat cu to╚Ťii ╚Öi am reu╚Öit s─â salv─âm copila┼čul. Este un miracol faptul c─â nu l-am pierdut. Este un lupt─âtor, fiindc─â a vrut s─â tr─âiasc─âÔÇŁ, poveste┼čte, emo┼úionat─â, Gabriela Dumitru, doctor la Maternitatea Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia. ├Än prezent, copilul se simte bine ╚Öi a luat ├«n greutate, c├ónt─ârind aproximativ dou─â kilograme. El se afl─â sub supraveghere ╚Öi urmeaz─â s─â fie externat ├«n cel mai scurt timp.

Maternitatea Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Slobozia se confrunt─â cu o criz─â de speciali╚Öti. De╚Öi dispune de cinci posturi libere, sec╚Ťia func╚Ťioneaz─â cu doar doi medici, ambii pensionari: Gabriela Dumitru (66 de ani) ┼či Gheorghe Hoinaru (72 de ani). Pentru cei doi medici, fiecare zi este o adev─ârat─â provocare ╚Öi, ├«n ciuda v├órstei ├«naintate, nu pu╚Ťine au fost d─â╚Ťile ├«n care au reu╚Öit s─â salveze din ghearele mor╚Ťii bebelu╚Öii afla┼úi ├«n stare critic─â. 

Cite┼čte mai mult pe adevarul.ro!

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
plaje largite mamaia jpeg
BeFunky collage (40) jpg
Vladimir Putin FOTO AFP
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg