Mircea Dinescu a gătit stufat de miel, la Festivalul «Dilema veche»
Cunoscutul poet, pamfletar şi deopotrivă bucătar a realizat un veritabil show în aer liber, în timpul căruia a împletit ştiinţa gastronomică cu cea a recitării propriilor poezii.
Mai mult, Mircea Dinescu nu a ezitat să cânte unele dintre ultimele sale creaţii, audienţa apreciind la superlativ "Lili Marlene" sau "Moscova nu crede în lacrimi", puse pe muzica unor cântece ce au făcut furori în epoca celui de-al Doilea Război Mondial.
Dinescu a ţinut şi un scurt "curs" despre istoria sarmalei la români, greci şi turci, despre apariţia primelor restaurante de lux, în Occident, sau despre faptul că ratarea sosului mâncărurilor putea duce, în secolul al XIX-lea şi chiar şi mai târziu, la sinucideri în rândul bucătarilor celebri.
Mircea Dinescu a mărturisit şi faptul că masa sa de lucru e, de cele mai multe ori, volanul maşinii personale, mai ales pe ruta Bucureşti - Cetate, localitatea doljeană în care Mircea Dinescu s-a stabilit în ultimii ani.