Mircea Dinescu scoate la licitație puloverul purtat la Revoluție

Mircea Dinescu (71 de ani) a declarat, la un post de televiziune, că încă mai are în garderobă puloverul pe care l-a purtat la Revoluția din 1989. Poetul a precizat că vrea să îl scoată la licitație pentru a scoate niște bani pe el.

mircea dinescu jpeg
Mircea Dinescu. Sursa foto: Arhivă

Mircea Dinescu a mărturisit că, la Revoluție, nu s-a gândit că va trăi în capitalism. Și-a dorit tot un regim comunist, însă unul cu față mai umană. Însă, a fost dezamăgit de lumea care a venit după Revoluția din 89.

«Îl am pe undeva şi aş vrea să îl scot la licitaţie. În vremea capitalismului să câştig şi eu măcar ceva, că mulţi tâmpiţi îşi închipuie pe internet, ”Dinescu, la Revoluţie ţi-ai luat.”..Eu am vrut să nu fiu umilit de această lume în care am intrat şi nu am crezut vreodată că o să trăiesc în capitalism. Eu am crezut că vine tovarăşul Iliescu şi face un comunism cu faţă umană. A făcut un capitalism cu faţă inumană», a mărturisit Mircea Dinescu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

image
Mircea Dinescu scoate la licitație puloverul cu care a apărut la TVR în decembrie 1989

Mircea Dinescu crede că sunt mulți care îl regretă pe Nicolae Ceaușescu

Fostul revoluționar a infirmat că are vreo legătură cu Ion Iliescu.  Mircea Dinescu a spus că nu îl cunoștea pe cel care a fost președintele României după căderea lui Nicolae Ceaușescu, doar auzise de el, la Europa Liberă.

«Foarte multă lume, acum, tot felul de imbecili, şi pe internet, ”Dinescule, cu Iliescu ai pus la cale”. Eu nu l-am cunoscut pe Ion Iliescu înainte de 89. Ştii de unde ştiam de el? De la Europa Liberă.

Ascultam Europa Liberă în fiecare seară. La Europa Liberă se spunea că o să vină în România în locul lui Ceauşescu un activist de partid mai luminat, care a fost coleg cu Gorbaciov, ceea ce nu era adevărat, nu a fost Iliescu coleg cu Gorbaciov (...) Pe 22 decembrie, după ce am apărut la televizor, ne-am trezit după o oră că ne spun unii: „Domnilor, dăm şi de la studioul nu ştiu care, 5, unde era tovarăşul Ion Iliescu”. Pe 22 decembrie eu nu l-am văzut pe Ion Iliescu. (...) Cred că dacă nu apărea Iliescu, pe noi ne împuşcau», a mai povestit Dinescu.

 Mircea Dinescu este un poet, scriitor și publicist român, născut la Slobozia. A debutat în lumea poeziei  în 1967, în revista Luceafărul, și editorial cu Invocație nimănui, (1971), volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut. A fost redactor pentru Luceafărul (1976-1982) și România literară (1982-1989).

În 1989, a acordat un interviu lui Gilles Schiller, în cotidianul Libération, în care a atacat regimul Ceaușescu, A fost arestat la domicilu și i-a fost luat dreptul de semnătură. Dinescu a fost, de asemenea, prezent în studiourile Televiziunii Române în timpul revoluției din 22 decembrie 1989. După Revoluție, a fost președintele Uniunii Scriitorilor.

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 iulie sfantul stefan cel mare png
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg