Serghei Mizil, noi dezv─âluiri despre moartea so╚Ťilor Ceau╚Öescu: ┬źAm v─âzut poze cu picioarele pe ei!┬╗

nicolae nicu ceausescu jpeg
Serghei Mizil acuz─â felul ├«n care a gost tratat─â familia Ceau╚Öescu dup─â Revolu╚Ťia din 1989foto: arhiva personal─â

La 32 de ani de la Revolu┼úie, Serghei Mizil a f─âcut noi dezv─âluiri despre execu╚Ťia so╚Ťilor Ceau╚Öescu de la T├órgovi╚Öte, ├«n emisiunea ÔÇ×SubiectivÔÇŁ, de la Antena 3. De asemenea, Mizil a blamat modul ├«n care a fost tratat bunul s─âu prieten Nicu Ceau╚Öescu ├«n pu╚Öc─ârie.

ÔÇťMi-a spus c─â ├«i puneau filmul cu execu╚Ťia p─ârin╚Ťilor lui de c├óteva ori pe zi ├«n pu╚Öc─ârie ca s─â-l distrug─â psihic. Tot ce a fost atunci a fost o crim─â ┼či o barbarie ie╚Öit─â din comun. Eu am v─âzut poze cu picioarele pe ei (n.r Nicolae ┼či Elena Ceau╚Öescu), poze care nu au mai circulat, nu ┼čtiu de ce le-au scos. De aia s-a ├«ntors Occidentul atunci ├«mpotriva noastr─â, pentru c─â noi aveam o deschidere mare cu Revolu╚Ťia ┼či c├ónd ┼či-au dat seama ce a fost ┼či cu procesul care a fost o crim─â, din punctul de vedere al juri╚Ötilor ne-a dat mult ├«napoi.

Mi s-a p─ârut o chestieÔÇŽ Am tr─âit aproape de familia preziden┼úial─â. Eu nu i-a┼č fi omor├ót. Din punctul meu de vedere, trebuia o judecat─â pentru ce au f─âcut, nu ce nu au f─âcutÔÇŁ, a spus Serghei Mizil, la Antena 3.

Citește și:

Soldatul care i-a executat pe so┼úii Ceau┼čescu: "Nu doresc asta nim─ânui"

Serghei Mizil: ÔÇťToate s-au spart ├«n capul lui Nicu Ceau╚ÖescuÔÇŁ

Nicu Ceau┼čescu, fiul dictatorului, a fost condamnat la ├«nchisoare, la scurt timp dup─â Revolu╚Ťie, acesta fiind ├«nvinuit pentru moartea a 102 persoane.

ÔÇ×Aia cu ├«nceputul c─â era alcoolic era o imbecilitate. Beam, dar nu 24 cu 24. Pe el l-a marcat ce s-a ├«nt├ómplat. Era un om foarte sensibil. Curios este c─â toat─â lumea l-a ajutat dup─â aia. El nu-┼či mai g─âsea locul ├«n societate. C├ónd a venit de la pu╚Öc─ârie, era foarte debusolat. Toate s-au spart ├«n capul lui. Pentru c─â a venit e╚Öalonul doi ┼či p─ârerea mea personal─â este c─â au avut o invidie pe ei ┼či au vrut s─â ajung─â s─â fac─â ce au f─âcut ei.

Mult─â lume e debulosat─â de ce s-a ├«nt├ómplat, pentru c─â au crezut c─â vine capitalismul ┼či a venit o bagabon┼úeal─â din punctul meu de vedere. Dac─â te ui╚Ťi ├«n Rom├ónia cine ajunge la putere, zici c─â e un ╚Öablon, ├«nnebunesc to┼úi. Uit─â-te la to┼úi, la B─âsescu, la Iohannis. To┼úi au chestia asta: eu fac, al meu, numai eu hot─âr─âsc. Singura diferen╚Ťa ├«ntre Ceau╚Öescu ┼či a┼čtia era inteligen╚Ťa. C├ónd voia s─â fac─â ceva chema exper╚Ťii", a  mai spus Serghei Mizil, la emisiunea ┬źSubiectiv┬╗ de la Antena 3.

serghei mizil jpeg
Nicolae Ceaușescu alături de fiul său mai mic, Nicu

Nicu Ceaușescu a murit la Viena

Procesul  lui Nicu Ceau╚Öescu a avut loc la Sibiu, ├«n mai 1990, fiind instrumentat de judec─âtorul Doru Viorel Ursu. Nicu Ceau╚Öescu a fost condamnat, ini╚Ťial, la 20 de ani de ├«nchisoare. Ulterior, ├«n 1991, cazul lui a fost rejudecat ╚Öi sentin╚Ťa a fost sc─âzut─â p├ón─â la 16 ani. Un an mai t├órziu, Nicu Ceau╚Öescu a fost eliberat din motive medicale. Acesta a fost diagnosticat cu hemoragie digestiv─â superioar─â, varice esofagiene ┼či ciroz─â hepatic─â cronic─â. Nu a mai tr─âit mult dup─â ce a ie╚Öit de dup─â gratii. Nicu Ceau╚Öescu a decedat la Viena, ├«n septembrie 1996, ├«n timp ce a╚Ötepta o interven╚Ťie chirurgical─â.

Citește și:

Serghei Mizil, amintiri tulbur─âtoare cu Nicu Ceau╚Öescu: ┬ź├Änainte s─â moar─â mi-a dat o poezie ╚Öi mi-a spus s─â nu pl├óng┬╗

image png
image png
card ajutor jpg
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
printul paul 1 jpeg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs