Moara lui Assan a ars două zile

Ultima actualizare:

    Toată ziua de ieri  acoperişul a ars mocnit
Toată ziua de ieri acoperişul a ars mocnit

Mai bine de 32 de ore le-au trebuit pompierilor să stingă flăcările care au cuprins, joi dimineaţă, Moara lui Assan din Capitală. Misiunea lor a fost una extrem de dificilă, întrucât grinzile acoperişului erau tratate chimic cu uleiuri şi vopsele, iar acestea au întreţinut arderea.

Fumul şi funinginea se simţeau puternic în aer şi ieri după-amiază, când pompierii acţionau cu două autospeciale de lucru la înălţime. O perdea de apă cădea pe clădirea încă fumegândă, iar oamenii din zonă vorbeau pe la colţuri că „iar au pus foc".

Este a doua oară când monumentul arde. În urmă cu patru ani, o anexă a Morii lui Assan a fost afectată de un incendiu puternic. La vremea respectivă, s-a vorbit că focul a fost pus intenţionat pentru ca proprietarii să poată demola clădirea şi să construiască altceva în loc.

Aviaţia civilă a trimis un elicopter ca să ajute la stingerea focului

simeon stalpnicul png

Aceeaşi variantă se vehiculează şi acum, însă pompierii nu pot confirma, deocamdată, nimic. Până ieri seară, nimeni nu intrase în clădirea afectată de flăcări, pentru că incendiul a fost lichidat abia în jurul orelor 18.30.

Cu toate acestea, în zonă au mai rămas două echipaje de pompieri să supravegheze zona. Joi dimineaţă, flăcările au cuprins mai întâi acoperişul unei fabrici dezafectate, iar apoi s-au extins pe 400 de metri pătraţi.

Pompierii au cerut ajutorul celor de la aviaţia civilă şi a fost pentru prima dată când un elicopter a fost trimis la stingerea unui incendiu.

Şi-a incendiat intenţionat vila

Pe 3 iunie, o vilă de o valoare istorică deosebită din Bulevardul Kiseleff a fost cuprinsă de flăcări, după ce fiul proprietarei a dat foc unor haine în mijlocul dormitorului.

simeon stalpnicul png

Pompierii spun că focul a fost pus intenţionat, lucru declarat chiar de Andrei Cherecheş, în faţa poliţiştilor. Clădirea face parte dintr-un ansamblu de aproape 5.000 de metri pătraţi, care reuneşte două imobile şi o miniatură a Grădinilor de la Versailles, din Paris.

Aici, avocata Lucia Cherecheş vrea să construiască cinci blocuri, însă statul nu i-a dat voie să demoleze cele două imobile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net