Moare, dar nu se pred─â! Uzina Roman din Bra┼čov va livra 100 de camioane ├«n Taiwan

8 iunie 2017
simeon stalpnicul png
Camioanele fabricate la Bra┼čov ┼úin piept concuren┼úei acerbe de pe pia┼ú─âFoto: roman.ro

A fost simbolul Bra┼čovului ┼či a avut ├«n perioada de glorie peste 20.000 de angaja┼úi. Uzina Roman mai are acum doar 300 de muncitori ┼či se afl─â este ├«n reorganizare, dar camioanele produse aici sunt apreciate la export, fiind moderne ┼či competitive. Uzina a livrat ├«n ultimii ani 600 de camioane destinate armatei SUA.

Cele mai noi modele realizate la Uzina Roman din Bra┼čov sunt prezentate pe site-ul companiei ┼či sunt ├«n teste ├«n Asia ┼či ├«n Orientul Mijlociu, de unde vin principalii clien┼úi. Dou─â autocamioane 38.400 VF au ajuns ├«n Asia de Sud-Est pentru test─âri. Autovehicului are motor diesel Man Euro 5, transmisie automat─â ┼či o mas─â total─â de 28 de tone. Acest tip de autocamion este recomandat pentru transportul containerelor. Modelul 32.430 DFAES a ajuns la testare ├«n Orientul Mijlociu. Acesta are motor diesel Man Euro 3 ┼či o putere de 430 de cai-putere.200 de milioane de dolari de la armata SUA

Uzina Roman mai are acum doar 300 de angaja┼úi ┼či este ├«n reorganizare. A supravie┼úuit ├«n ultimii ani din banii ob┼úinu┼úi pe camioanele f─âcute pentru armata Statelor Unite ale Americii ┼či livrate c─âtre Pentagon. Pentru 600 de camioane livrate, fabrica a ├«ncasat aproape 200 de milioane de dolari.

├Än 2014, uzina a intrat ├«n insolven┼ú─â, cu datorii de 90 de milioane de lei. Mai multe active ale fostei uzine, printre care c├óteva terenuri valoroase, au fost scoase la v├ónzare pentru a mai recupera din datorii. ├Än acest an, Uzina Roman d─â ├«ns─â semne puternice de revenire. Fabrica a ├«ncheiat deja un contract de 12 milioane de euro ┼či urmeaz─â s─â livreze 100 de camioane ├«n Taiwan. ÔÇ×Suntem ├«n discu┼úii ┼či cu companie din Pakistan, iar camioanele sunt deja ├«n probe acolo. Mai avem ├«n derulare un contract cu Ministerul Ap─âr─ârii, dup─â ce am c├ó┼čtigat licita┼úia. Este vorba despre 23 de camioane militare ├«n valoare de dou─â milioane de leiÔÇť, detaliaz─â Carol Rugacs, director de produc┼úie ┼či administrator la Roman SA.Vezi galerie foto pe adevarul.ro ┼či cite┼čte despre m─ârirea ┼či dec─âderea colosului industrial bra┼čovean!

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
cub cristi borcea valentina pelinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg