Moarte tragică a unui turist străin de 20 de ani la Păltiniș

Ultima actualizare:

Un tragic accident a avut loc în stațiunea Păltiniș. Un tânăr cetățean străin, în vârstă de 20 de ani, ți-a pierdut viața după ce ATV-ul în care era pasager a căzut într-o râpă adâncă de 100 de metri. Incidentul s-a petrecut luni, când autoritățile din județul Sibiu au fost alertate de accident.

Bărbatul care conducea ATV a reușit să se salveze

Un turist străin a murit la Păltiniș. Foto: Arhivă
Un turist străin a murit la Păltiniș. Foto: Arhivă

Potrivit informațiilor, în ATV se aflau un bărbat de 54 de ani din municipiul Sibiu, care conducea vehiculul și un tânăr turist în vârstă de 20 de ani.  În timp ce se deplasau prin stașiunea Păltiniș, bărbatul a pierdut controlul direcției și nu a mai putut redresa vehiculul care s-a îndreptta cu viteză spre o prăpastie.

În momentul căderii, bărbatul din Sibiu a reușit să sară din ATV, înainte ca acesta să se prăbușeaacă, salvându-și viața.

Pasagerul a căzut împreună cu vehiculul în gol într-o prăpastie adâncă de 100 de metri. 

Desfășurare de forțe pentru salvarea turistului străin

Au fost alertate autoritățile și la fața locului au intervenit echipe de pompieri, Salvamont, Serviciul de Ambulanță Județean și jandarmi montani.

Tânăruș a fost reperat și s-a ajusn la el în scurt timp. A fost găsit inconștient, iar echipele de salvare au reușit să îl scoată din râpă. 

A primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului, apoi a fost transportat cu elicopterul SMURD Brașov către UPU Sibiu.

Din păcate, din cazua rănilor suferite, tânărul a intrat în stop cardio-respirator. Eforturile echipajelor de salvare de a-l resuscita nu au dat rezultate, iar tânărul turist a fost declarat mort. 

Incendiu după accident 

 Incidentul a generat și un incendiu violent. În cădere, vehiculul a provocat aprinderea  vegetației din jur. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările violente.

Poliția a demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte ale accidentului. Pe numele șoferului ATV-ului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite Brașov.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net