Mobilizare extraordinară în Botoșani! Sătenii au reconstruit singuri o școală care fusese distrusă în incendiu

image
Sătenii s-au mobilizat și au reușit să repare pagubele provocate de incendiu în aproximativ două zile Sursă foto: BotosaniNews.ro

Localnicii din Podriga, un cătun din judeţul Botoşani, s-au organizat şi au reparat singuri şcoala din sat, grav afectată de un incendiu. Oamenii au venit cu tot ce aveau prin gospodărie şi au reparat clădirea în numai două zile şi jumătate. Care a fost motivul pentru care au refuzat să apeleze la autorități.

Satul Podriga se află în comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, în apropiere de oraşul Săveni. Are puţin peste 900 de locuitori, majoritatea fermieri şi agricultori. Acum aproximativ doi ani, şcoala din Podriga era reabilitată şi modernizată, iar toți sătenii erau mândri de modul în care au fost efectuate lucrările, relatează Adevărul. 

La sfârşitul lunii februarie, într-o duminică, acoperişul şcolii celei noi din Podriga a luat foc. Atunci, au intervenit sătenii şi au adunat, pe loc, o echipă de muncitori voluntari, au pus mâna pe ce au găsit în gospodării care să le fie de ajutor şi s-au apucat să refacă, singuri, şcoala satului. În două zile, instituția de învățământ a fost complet reabilitată. 

Oamenii şi-au împărţit rapid sarcinile, au făcut o schiţă şi au urcat pe şcoală. Au primit şi materiale de la Primărie. „Ne-am apucat repede, am curăţat ce era ars, am făcut necesarul şi apoi am început să punem partea de lemn şi acoperişul de tablă. Noi ne mai pricepem. Am mai lucrat şi în construcţii şi în general aici la ţară oamenii îs obişnuiţi cu munca grea”, spune  Cătălin Răpciug, care a contribuit la reparații. 

Unul dintre voluntari, în vârstă de 23 de ani, a muncit de dimineața până seară doar pentru a fi sigur că lucrările se vor termina la timp. „ Copiii trebuie să meargă la şcoală, că şi aşa au pierdut o groază. Numai cu şcoală scapă de sărăcie şi au şi ei un viitor.Şcoala este mai importantă ca orice. Când am văzut că arde, m-a ars şi pe mine parcă în suflet”, spune localnicul.

Citește mai multe declarații ale localnicilor accesând Adevărul 

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg
foto1 front spion profimedia jpg