Mocnește războiul între Ungaria și România. ”Am fost îngăduitori cu românii”


    Vicepremierul maghiar Zsolt Semjen a făcut declarații impertinente la adresa României
Vicepremierul maghiar Zsolt Semjen a făcut declarații impertinente la adresa României

Scandal la nivel înalt între Ungaria și România! Vicepremierul maghiar Zsolt Semjen a avut o reacție impertinentă la adresa noastră. A declarat că ungurii au fost îngăduitori cu românii și că ar fi trebuit ”să dea cu pumnul în masă” mult mai devreme.

”Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomaţia ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relaţiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conştiinţa curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile. Dar acum am ajuns să fim puşi la zid. Eu cred că dacă ar fi să reproşăm ceva diplomaţiei ungare din orice punct de vedere, atunci ar fi că nu am dat cu pumnul în masă mai devreme”, a spus Zsolt Semjen, vicepremierul ungar. Totodată, a reproșat faptul că liderii maghiari care trăiesc în România sunt progoniți.

"Prin proceduri mascate în justiţie, au loc acte explicit antimaghiare, liderii maghiarilor sunt supuşi atacurilor, persoane care se bucură de respect în comunitatea respectivă şi care sunt urmaţi de maghiarii locali”, a adăugat Semjen.

La rândul său, Zsolt Nemeth, şeful comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe, a afirmat că la acest moment relaţiile româno-ungare sunt "proaste".

”Considerăm că relaţiile româno-ungare au evoluat nefavorabil în ultima perioadă, putem numi proaste aceste relaţii. Practic, din 2012 nici condiţiile dialogului la cel mai înalt nivel nu au fost asigurate. Este nevoie neapărat de schimbare în această situaţie”, a spus Zsolt Nemeth.

Aceste declaraţii au loc în contextul scandalului creat după ce ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó le-a interzis diplomaţilor maghiari să participe la evenimentele de Ziua Naţională a României.

”O asemenea decizie este greu de înţeles cu atât mai mult cu cât respectul faţă de valorile şi simbolurile naţionale ale unei ţări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseşi Uniunea Europeană şi comunitatea trans-atlantică”, a subliniat Ministerul român al Afacerilor Externe.

FotoJet jpg
8 boca arsenie  jpeg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
buta jpg
cluj ubb admitere. foto arhiva ubb
1669494557875057 1XMKigNP jpg
image
image
image
image
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg