Modificari Codul rutier

image
Modificările la Codul Rutier se referă doar la transportul copiilor

Șoferi, puteți sta liniștiți! Polițiștii nu vă umblă la buzunare. Amenzile ”ucigașe” trîmbițate din greșeală sau necunoaștere într-o anumită parte a presei nu sunt prevăzute în modificările Codului Rutier, care vor intra în vigoare începând din 14 februarie. Click! îți spune ce anume se schimbă de săptămâna viitoare.

Guvernul a actualizat regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier printr-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Noile prevederi vor intra în vigoare în 14 februarie, dar nu se referă la majorarea punctelor de amendă, în ceea ce privește băutura la volan, viteza sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului, așa cum s-a vehiculat în presă, în ultimele zile.

”Au fost știri false care au apărut pe Internet. Au încurcat actul normativ cu propunerea fostului șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, de acum doi ani, care prevedea amenzi de până la 4.000 de lei și reținerea permisului pentru 180 de zile pentru cei care depășeau viteza regulamentară cu 60 km/h sau treceau pe culoarea roșie a semaforului. Singura modificare adusă se referă la transportul copiilor”, ne-au declarat reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Astfel, şoferii sunt obligaţi să se asigure că, pe timpul conducerii autoturismului, minorii poartă centură de siguranţă, dacă au între 0-3 ani sunt transportaţi în scaune omologate, iar cei care au sub 1,35 m înălțime nu stau pe scaunul din față.

În plus, este obligatorie supravegherea copilului de către o altă persoană în afară de şofer. Nerespectarea acestor dispoziţii este egală cu trei puncte de penalizare. Adică, vorbim despre o amendă de 285 de lei.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
Ruşii de la Gazprom încă mai studiază traseul South Stream
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu