Moldova, sub ape

Ultima actualizare:

    Neamţ: la Dămuc,  Drumul Judeţean 127 A  a fost măcinat de ape
Neamţ: la Dămuc, Drumul Judeţean 127 A a fost măcinat de ape

Natura şi-a făcut de cap în regiunea Moldovei. Ploile torenţiale căzute în şapte judeţe au afectat 89 de localităţi. Apele au acoperit drumuri, au inundat gospodării, iar două persoane au murit.

Nu mai puţin de 200 de persoane au fost evacuate, joi noapte (2 iunie), din calea puhoaielor. În Bacău, Neamţ, Galaţi, Vrancea şi Harghita situaţia e dificilă, iar meteorologii au prelungit avertizarea de ”cod portocaliu” de ploi torenţiale până azi, la ora 8.00.  În Vrancea, zeci de maşini n-au mai reuşit să înainteze spre Bacău sau spre Bucureşti, din cauza apelor care au acoperit carosabilul.

Tulcea: la Niculiţel localnicii  s-au trezit fără acoperişuri
Tulcea: la Niculiţel localnicii s-au trezit fără acoperişuri

Circulaţia a fost întreruptă pe Drumul Naţional 2, între localităţile Domneşti-Sat şi Adjud, din cauza râului Trotuş, care a ieşit din matcă. Şi circulaţia feroviară a fost întreruptă, timp de zece ore, între Adjud şi Domneşti. Tot în Vrancea, un bărbat de 70 de ani a murit, joi seară, după ce a fost surprins pe bicicletă, de o viitură formată în comuna Rugineşti. Un bărbat de 41 de ani, din localitatea băcăuană Livezi, a murit, de asemenea, joi seară, după ce a fost luat de o viitură în timp ce trecea o punte. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit ”codul roşu” de inundaţii, valabil până sâmbătă (4 iunie), la ora 14.00, în Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

O tornadă ciudată a măturat 12 case


    Tulcea: la Niculiţel localnicii  s-au trezit fără acoperişuri
Tulcea: la Niculiţel localnicii s-au trezit fără acoperişuri

Un fenomen mai puţin obişnuit în ţara noastră, o tornadă, a făcut prăpăd în localitatea tulceană Niculiţel. Martorii spun că, joi seară, cerul s-a întunecat brusc, a început să plouă, apoi s-a auzit un zgomot puternic, relatează radioconstanta.ro. În doar 5 minute, un vârtej cu lăţimea de 60 de metri a măturat tot pe o distanţă de câţiva kilometri. Douăsprezece case, farmacia, şcoala şi zeci de anexe gospodăreşti au fost distruse. O localnică a povestit: ”Am auzit bubuituri în geam şi un zgomot puternic.  Am intrat în panică, tremuram toată, zburau toate. De teamă, nu am mai vrut să privesc prăpădul”, a povestit femeia. Marin Bădiţă, prefectul judeţului Tulcea,  a spus că pentru cei afectaţi se va constitui o comisie care va evalua pagubele, apoi se va cere sprijin financiar de la Guvern.

Scăpăm de fenomene extreme sâmbătă

În cursul zilei de sâmbătă (4 iunie), norii se răresc, iar precipitaţiile vor fi mai puţin importante şi de scurtă durată în acest weekend. „De mâine dimineaţă ne aşteptăm să nu mai fie în Moldova atenţionări, nici măcar cod galben. Ne aşteptăm şi ca în celelalte zone să fie cel mult o informare pentru partea de sud-vest, pentru ziua de sâmbătă, şi eventual nişte avertizări punctuale care nu pot fi prevăzute cu mult timp înainte”, a anunţat directorul ANM Ion Sandu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Antalya Turcia 2 jpg
politie jpg
imunitate alimente jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net