Moment neașteptat în timpul călătoriei sicriului Regelui Mihai cu Trenul Regal

simeon stalpnicul png
Regelui Mihai i-a mai fost prezentat un ultim omagiu, în timp ce trupul său neînsuflețit se afla în Trenul RegalFoto: captură foto/Digi 24

Funeraliile Regelui Mihai vor intra în rândul momentelor istorice, fiind una dintre cele mai impresionante ceremonii de înmormântare ale unei personalități din România. În timp ce trupul neînsuflețit al Maiestății sale se afla în Trenul Regal, în drum spre Curtea de Argeș, un lucru neașteptat s-a petrecut.

Pe cer, câteva avioane ale Aeroclubului au însoțit Trenul Regal preț de câteva minute, în semn de ultim omagiu adus Maiestății Sale, care în tinerețe, iubea pilotajul, profesie pe care, după cum mărturisea într-un interviu, n-o uitase nici după vârsta de 90 de ani.

Piloții au survolat deasupra trenului, pe distanța Răcari-Titu, după ce au aflat că nimeni nu a considerat necesar ca măcar o aeronavă să prezinte un omagiu Regelui Mihai, relatează România Liberă. Cu decenii în urmă, Maiestatea Sa fusese ca un mentor pentru numeroși tineri piloți și a fost un activ susținător al activității Aeroclubului, instituție care este aproape de-o seamă cu Regele Mihai.

Aeroclubul a fost înființat în 1920, la inițiativa prințului George Valentin Bibescu, fiind pe atunci denumit Aeroclubul Regal al României (ARR). Din 1936, acesta a devenit Federația Aeronautică Regală a României (FARR), iar din 1940, Federația Aeronautică Română (FAR), informează sursa citată.

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
sapunaru suparat jpg
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg