Momentul jenant în care Poliția din Bacău legitimează ultimul protestatar, un cetățean surdo-mut

11 martie 2017
article img
Polițiștii nu l-au lăsat pe protestatarul surdo-mut până nu s-a legitimatFoto: captură foto/Facebook

V-ați întrebat vreodată cum reușeșsc polițiștii să comunice cu o persoană surdo-mută? Această înregistrare video arată un moment cât se poate de jenant atât pentru persoana în cauză, dar și pentru oamenii legii care i-au cerut să se legitimeze.

Florin-Viorel Brănișteanu a rămas singurul manifestant din municipiul Bacău care însă mai protestează împotriva Ordonanței 13, după cum precizează HotNews. El a fost pe „baricade” încă de la începutul mișcării de protest care a scos în stradă sute de mii de români în mai multe orașe din țară.

El protestează în continuare pașnic, dar joi seară, 9 martie, când se afla ca de obicei în Piața Tricolorului din Bacău, a fost abordat de câțiva polițiști care i-au cerut să se legitimeze. Florin-Viorel este însă surdo-mut, iar dialogul cu oamenii legii cam iritați de situație, a decurs destul de anevoios, dar a găsit răgazul să filmeze scena cu telefonul mobil.

Florin-Viorel Brănișteanu a fost nevoit să-i conducă pe polițiști la mașina sa, care se afla la câteva sute de metri pentru a-i arăta cartea de identitate. „Nu a fost decât o simplă legitimare, fără niciun fel de consecință financiară sau de altă natură. Cetățeanul poate sta în Piața Tricolorului din municipiul Bacău”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Bacău, Cătălina Crețu, pentru sursa citată.

Se pare că Florin-Viorel își câștigă existență din comercializarea unor produse manufacturale, cum ar fi mărțișoarele. La târgurile care au deschis primăvara, el și familia sa au vândut printre altele și brățări cu mesajul „revoluției luminii”.