Monștri, nu părinți! Și-au bătut bebelușul până i-au rupt oasele! Medicii nu-i dau nici o șansă

Un copil de doar doi ani a fost atât de tare bătut de părinți încât acum zace în comă de gradul IV, pe un pat de spital. Micuțul a fost lovit până la sânge, iar rănile s-au necrozat. el prezintă fracturi vechi și noi, leziuni cerebrale dar și urme de lovituri pe tot corpul.  Medicii nu-i dau prea mari șanse să supraviețuiască. Între timp, părinții au fost arestați pentru 30 de zile.

image

Tragicul eveniment s-a petrecut în localitatea Urecheni, judeţul Neamţ. Potrivit medicilor care îl au acum în grijă pe copil, acesta a fost maltratat și în trecut, căci pe corpul lui se observă echimoze și fracturi vechi. Practic, de-a lungul timpului, părinții și-au bătut bebelușul până i-au rupt oasele. 

Potrivit anchetatorilor, mama a fost cea care a sunat la 112. Ea a anunțat că cel mic suferă o criză de epilepsie. Însă, în realitate, copilul fusese atât de bătut, încât a intrat în comă.  Vinovați sunt părinții - mama de 20 de ani și concubinul acesteia, de 17 ani - cred anchetatorii, care au dispus arestarea acestora pentru 30 de zile. 

Medicii sunt rezervați: „Are fracturi, leziuni cerebrale și necroze pe fese”

Medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul copilului. Nu-i dau prea mari șanse la viață. 

Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că bebeluşul se află în terapie intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor întrucât este în comă de gradul IV, iar prognosticul este extrem de rezerva.

"Pacientul a fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie către noi. Prezintă multiple leziuni şi fracturi vechi. La prima evaluare s-a constatat o necroză de fesă. Copilul are şi hemoragii intracerebrale. El este în comă, este ventilat mecanic, este un pacient critic. Primeşte tratamentul maximal în ceea ce priveşte terapia intensivă şi managerierea traumatismelor. Medicii sunt rezervaţi în cazul lui", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu.

Copilul nu are prea multe șanse la viață

Managerul a mai precizat că acest copil are fracturi mai vechi şi mai noi, precum şi o hemoragie intracerebrală, care ar putea fi provocate în urma unor căzături sau lovituri, fapt care va fi stabilit de poliţie şi de Medicina Legală.

"Pacientul prezintă multiple echimoze. Natura lor nu o putem spune, dar având în vedere că se constată o necroză de fesă, probabil că loviturile sau ceea ce s-a întâmplat a fost preponderent în zona feselor. (...) Sunt mai vechi de 2-3 săptămâni, Având în vedere că sunt şi fracturi vechi, medicii pot presupune că au fost leziuni care au fost şi mai vechi de luni de zile întrucât consolidarea unei fracturi durează 30 - 40 de zile. (...) Leziunile cerebrale sunt cele care îi pun în pericol viaţa, dar şi faptul că nu respiră singur şi este în comă. Dar şi necroza reprezintă un risc deoarece necroza de ţesut reprezintă un risc pentru orice pacient", a mai declarat managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

Părinții, arestați pentru 30 de zile

Mama copilului și concubinul femeii au fost reținuți de către oamenii legi pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului. În cursul zilei de marți, magistrații Judecătoriei Târgu Neamț au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele amândurora.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net