Moțiunea de cenzură, blocată pentru a patra oară din lipsă de cvorum


    Moțiunea de cenzură a fost semnată de 122 de parlamentari
Moțiunea de cenzură a fost semnată de 122 de parlamentari

Moțiunea de cenzură, din nou blocată! Cea de-a patra ședință a Birourilor permanente reunite, care a fost programată pentru marți, la ora 11.00, și în care parlamentarii trebuiau să stabilească calendarul de dezbatere și vot asupra moțiunii de cenzură, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Moțiunea de cenzură, din nou blocată. Au lipsit PSD și PNL

George Simion, copreședinte AUR, a declarat într-o postare pe Facebook că au fost prezenți doar 9 membri ai Biroului Permanent Reunit, din totalul de 26, iar aproape toți membrii PNL și toți cei din PSD au lipsit. “Doar 9 dintre cei 26 de membri ai BPR au fost prezenți - cinci de la Camera Deputaților și patru de la Senat. Au lipsit PSD și PNL în integralitate, fără Ludovic Orban. Doar nouă sunt prezenți. Ceilalți țin cu Florin Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea. Orban și Dragu au anunțat că vor trimite la Guvern moțiunea de cenzură”, a spus în live-ul său pe Facebook, George Simion, copreședinte AUR, formațiune ce susține moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Orban: „O voi comunica Guvernului cu sau fără cvorum”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat, luni, că va comunica moțiunea Guvernului „indiferent dacă va fi sau nu cvorum”.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birourile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a anunțat luni preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Moțiunea de cenzură, semnată de 122 de parlamentari 

Şedinţe ale Birourilor permanente reunite au mai avut loc vineri seara, sâmbătă şi luni, dar nu a fost întrunit cvorumul necesar. Ele au fost convocate pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

CITEȘTE ȘI: Cum arată și ce scrie în cererea de demisie a lui Dan Barna

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
horoscop jpg
inna sexy jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg