Moțiunea de cenzură, din nou blocată! A fost atacată la Curtea Constituțională și va fi votată după 15 septembrie


    Nu se mai amână citirea moțiunii de cenzură, ci votul acesteia
Nu se mai amână citirea moțiunii de cenzură, ci votul acesteia

Moțiunea de cenzură a fost atacată, miercuri, de Guvernul Cîțu la Curtea Constituțională, pe motiv că este depusă nelegal, existând suspiciuni cu privire la semnături. Însă, chiar dacă va fi citită azi în Parlament, moțiunea va fi votată după decizia CCR, au propus reprezentanții UDMR iar propunerea a fost aprobată joi dimineață în Biroul permanent reunit. Prin urmare, votarea moțiunii va avea loc după data de 15 septembrie.

Scandalul moțiunii de cenzură continuă. Filmul ultimelor evenimente 

  • MIERCURI, 8 septembrie. Moțiunea de cenzură a fost atacată de Guvernul Cîțu la Curtea Constituțională, într-o nouă și disperată încercare de a o bloca. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința internă a PNL, că Guvernul va sesiza CCR pentru a se asigura că sunt respectate procedurile în ceea ce privește moțiunea de cenzură.  Florin Cîțu: "Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul la care au fost depuse aceste semnături. Noi ce am văzut și ce am primit, semnături în fotocopie, este inadmisibil. Curtea Constituțională e singura care poate spune dacă s-a respectat legea”, a declarat premierul. 

  • JOI, 9 septembrie. UDMR propune în ședința Biroului permanent reunit ca dezbaterea și votul moțiunii să aibă loc după răspunsul Curții Constituționale. Acest lucru ar putea avea loc după 15 septembrie. 

Moțiunea de cenzură va fi citită, dar nu se știe când se va vota

Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR urmează să fie citită joi la ora 16.00, în ședința plenului reunit al Parlamentului, așa cum au convocat inițial președinții celor două Camere - Anca Dragu și respectiv, Ludovic Orban.  Însă nu se știe când va fi votată moțiunea. Motivul? Joi dimineață, în cadrul Biroului permanent reunit, UDMR propune ca dezbaterea și votul să aibă loc după ce Curtea Constituțională se pronunță pe sesizarea făcută de Guvern.

De partea cealaltă, USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul să aibă loc săptămâna viitoare. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a refuzat să voteze propunerea făcută de UDMR.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Mihai Bendeac FOTO Facebook
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg