Mo╚Ťiunea de cenzur─â ├«mpotriva guvernului D─âncil─â, votat─â s├ómb─ât─â. Pe ce se bazeaz─â PSD

2 octombrie 2019
image
Parlamentarii PSD sper─â c─â sus╚Ťin─âtorii mo╚Ťiunii de cenzur─â nu vor veni la vot s├ómb─ât─âfoto: arhiva Click!

Social-democra╚Ťii sunt deci╚Öi s─â foloseasc─â toate armele de care dispun pentru a z─âd─ârnici mo╚Ťiunea de cenzur─â de pus─â de opozi╚Ťie ├«mpotriva guvernului D─âncil─â. Textul mo╚Ťiunii va fi citit miercuri, iar votul va fi dat s├ómb─ât─â, partidul aflat la guvernare miz├ónd pe un absenteism major ├«n weekend.

Mo╚Ťiunea de cenzur─â ├«mpotriva guvernului D─âncil─â va fi citit─â miercuri, la ora 15:00, ├«n plenul Parlamentului ╚Öi va fi votat─â s├ómb─ât─â, ├«ncep├ónd cu ora 11:00, au decis Birourile Permanente Reunite. Decizia a fost luat─â cu 13 voturi ÔÇ×pentruÔÇŁ date de parlamentarii PSD, dup─â ce liberalii au p─âr─âsit sala, conform Digi 24.

Vicepre╚Öedintele Camerei Deputa╚Ťilor Florin Iordache (PSD) a spus c─â, ├«n cazul ├«n care s├ómb─ât─â nu va fi cvorum, va fi stabilit─â o alt─â dat─â pentru dezbaterea ╚Öi votul mo╚Ťiunii de cenzur─â.

ÔÇ×Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: pentru ast─âzi la ora 15:00 e citirea ╚Öi s├ómb─ât─â la ora 11:00 dezbaterea ╚Öi votul. Ce a invocat domnul Ponta la ie╚Öire este c─â dac─â nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o alt─â dat─â a mo╚Ťiunii. Cei 237 care au semnat ├«nseamn─â c─â au ╚Öi citit ce au semnat. Au mai fost mo╚Ťiuni care au fost citite ╚Öi duminica. Dac─â e o urgen╚Ť─â pentru a debarca acest guvern, putem veni ╚Öi s├ómb─ât─â. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de s├ómb─ât─â. ├Än╚Ťeleg c─â este o urgen╚Ť─â s─â fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgen╚Ť─â s─â ar─ât─âm c─â ace╚Öti 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne baz─âm pe faptul c─â noi vom veni la aceast─â mo╚Ťiune de cenzur─â ╚Öi nu vom votaÔÇŁ, a afirmat Florin Iordache, la finalul ╚Öedin╚Ťei BPR.

Patru parlamentari PSD au semnat mo╚Ťiunea

Florin Iordache sus╚Ťine c─â cei patru parlamentari din PSD care au semnat mo╚Ťiunea de cenzur─â va trebui s─â ├«╚Öi asume, iar parlamentarii PSD vor fi prezen╚Ťi s├ómb─ât─â, dar nu vot vota.

ÔÇ×Fiecare ├«╚Öi asum─â. Fiecare coleg care a semnat are libertatea de a semna sau nu. Vom avea o discu╚Ťie la nivel de partid. Noi trebuie s─â fim prezen╚Ťi, tocmai de a da un semnalÔÇŁ, a ad─âugat Iordache.

Opozi╚Ťia a depus mo╚Ťiunea de cenzur─â mar╚Ťi, la Parlament, semn├ónd pentru aceasta inclusiv parlamentari din PSD. Printre ace╚Ötia se num─âr─â fostul deputat PSD Mih─âi╚Ť─â G─âin─â, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota ╚Öi senatorul afiliat PSD Ioan Talpo╚Ö, potrivit documentului depus la conducerea Legislativului.

Citește și:

Emil Boc, despre criza din guvernul D─âncil─â: ┬źPSD-ul p─â┼úe┼čte acum ce a f─âcut el ├«n 2009┬╗

Viorica D─âncil─â, despre plecarea ALDE de la guvernare: ┬źPentru noi este de ne├«n┼úeles┬╗

Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cristina siscanu 1 jpeg
image
andreea si cabral
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg