Motivul incredibil pentru care polițiștii nu le mai fac față infractorilor

simeon stalpnicul png
Polițiștii fac filtre după scandalul jafurilor din parcarea de la Sinești Foto: Dorin Constanda

Suntem în pericol la orice pas și doar Divinitatea pare că ne mai apără de rele. O demonstrează inclusiv scandalul zecilor de jafuri care au avut loc de-a lungul timpului în parcarea de la Sinești. Polițiștii se apără și spun că-și fac treaba, dar că sunt asaltați de infractori, mulți dintre ei abia ieșiți din pușcării.

Șoferii sunt jefuiți pe drumurile din țară, iar polițiștii au știut și au ținut ascuns. Asta până când un bucureștean a povestit pe Facebook despre pățania sa.

Pe 1 mai, în jurul orei 21.30, se întorcea cu familia de la Buzău, iar la un moment dat a oprit în parcarea din localitatea Sinești, aflată pe DN2, în județul Ialomița.

Drumul este mărginit de pădure și s-a trezit că un hoț i-a înțepat cauciucul, iar alții au ieșit din tufișuri, pregătiți să-l atace. A demarat în trombă, a sunat la 112 și a ajuns pe pană la o benzinărie unde și-a umflat roata.

”Polițiștii mi-au spus că am avut noroc, pentru că alții, în zilele trecute, au fost bătuți, jefuiți”, a mărturisit bărbatul. Ceea ce este adevărat. Ulterior s-a aflat că, în ultimul an și jumătate, 50 de șoferi au fost furați, dintre care 37 au depus plângere la Poliție.

Cătălin Ioniţă, șeful Poliției Române, a anunțat ieri că va lua măsuri drastice și că va avea toleranță 0 față de colegii lui dacă nu-și fac treaba. Ba chiar a pornit un control la IPJ Ialomița. Polițiștii care fac patrule în zonă se apără și spun că ei fac tot ce pot.

4.000 de pușcăriași au fost eliberați condiționat

”Suntem puțini și au fost scoși mulți din pușcării”, se plâng oamenii legii. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a pomenit despre un deficit de personal de peste 20.000 de angajați.  

”Este o explicație rezonabilă. Nu mai puțin de 4.000 de pușcăriași au fost puși în libertate în ultimele șapte luni, iar până în octombrie preconizăm că vor ieși încă 3.000. Cei mai mulți care au ieșit au fost condamnați pentru tâlhărie și furt și erau deja recidiviști. Statul nu le-a oferit o alternativă și ei s-au întors la ce știau. Nu e normal ce se întamplă”, ne-a declarat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Din octombrie 2017, ministrul Justiției,Tudorel Toder, a dat Legea privind recursul compensatoriu.

Potrivit acesteia, pentru fiecare 30 de zile de pușcărie executate în condiții necorespunzătoare condamantului i se scad șase.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg
foto1 front spion profimedia jpg