Motivul incredibil pentru care un proxenet român a dat penitenciarul în judecată «Este animat de dorinţa nestrămutată de a-şi finaliza studiile»

Ultima actualizare:

Un interlop cunoscut în România a decis să dea în judecată penitenciarul în care își executa pedeapsa. Motivul este uimitor.

Ioan Clămparu, încarcerat în Aiud
Ioan Clămparu, încarcerat în Aiud

Ioan Clămparu, ce are și porecla ''Cap de porc'', a reclamat faptul că nu se poate înscrie în clasa a XI-a, astfel că a decis să dea penintenciarul în judecată.

Interlopul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, dintre care mai are de executat 15.

Varianta posibilă pentru Clămparu este ca acesta să nu execute toată pedeapsa dacă nu va avea fapte negative în timpul detenției. El ar putea beneficia de liberare condiționată, după executarea a cel puțin doua treimi din pedeapsă. De asemenea, considerate un plus pentru liberarea condiționată mai rapidă, sunt chiar studiile realizate în detenție.

Decizia de a da în judecată penitenciarul

După ce a urmat în penitenciar primele clase de liceu, bărbatul a dorit să le contiune, însă nu acest lucru nu s-a putut, deoarece nu s-au înscris destui deținuți. 

Reprezentanţii penitenciarului au declarat faptul că situaţia creată este datorată lipsei de cereri din partea deţinuţilor. Condiția fiind ca pentru formarea unei clase, trebuie înscrise minimum şase persoane încarcerate.

  ”Pentru anul şcolar 2021 - 2022 nu s-a solicitat anul III, întrucât nu existau suficiente cereri pentru a forma o clasă. Având în vedere faptul că în perioada mai-iulie 2021 nu s-au înregistrat un număr de 6 cereri ale persoanelor private de libertate de a urma cursurile anului III, Penitenciarul Aiud a făcut demersuri pentru organizarea acestei clase, atât către şcoala colaboratoare Liceul Tehnologic Agricol Ciumbrud prin adresă scrisă, cât şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, prin discuţie telefonică”, au susţinut reprezentanţii, conform adevarul.ro.

Ca urmare a acestui fapt, Ioan Clămparu a hotărât să dea în judecată penitenciarul. În plângerea depusă, proxenetul susține că  ”este animat de dorinţa nestrămutată de a-şi finaliza studiile înainte de eliberarea sa din penitenciar” şi că ”regretă împrejurările nefaste care l-au adus în postura de a-şi petrece o parte a vieţii în regimul penitenciar”.

Citește și Prostituată din Deva, bătută crunt de un client italian pentru că l-a pus să se spele! 

Ba mai mult, Clămparu adăugă că educaţia pe care s-a îngrijit să o obţină este singura cale prin care poate să se reintegreze cu adevărat în societate.

Judecătoria Aiud a respins plângerea susţinând că acesta ar fi putut să facă demersuri pentru transferul în alt penitenciar unde să îşi poată continua studiile.

Cine este Ioan Clămparu

Interlopul și-ar fi început cariera infracțională, în 1988, când a omorât în bătaie o persoană întâlnită întâmplător pe străzile oraşului Botoşani. Acum, acesta este considerat a fi șeful uneia dintre cele mai mari rețele de proxenetism din Europa, conform Rise Project.

Citește și Prostituată din Deva, bătută crunt de un client italian pentru că l-a pus să se spele! 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net