Mugur Isărescu are de dat 3 miliarde lei la stat

Ultima actualizare:

    Guvernatorul BNR s-a înfuriat când a auzit câţi bani trebuie să scoată din buzunar
Guvernatorul BNR s-a înfuriat când a auzit câţi bani trebuie să scoată din buzunar

Contabilul care se ocupă de firma de vinuri a lui Mugur Isărescu l-a înfuriat pe guvernatorul BNR. L-a anunţat că are de plătit 3 miliarde de lei impozit pe venit şi cifra l-a scos din minţi pe unul dintre cei mai bine plătiţi oameni din România.

Măr SRL, firma de vinuri a guvernatorului Băncii Naţionale, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,686.507 lei, iar profitul a crescut la aproape 470.000 lei, mai mare ca cel din 2012, scrie money.ro.

Mugur Isărescu tocmai anunţase că va deschide şi o pensiune, când o veste l-a înfuriatŞ contabilul firmei l-a anunţat că are de plătit 3 miliarde lei vechi la stat, impozite pe profit. Când a auzit asta, Isărescu i-a închis nervos telefonul, a povestit guvernatorul BNR marţi, la o conferinţă de presă.

„ Într-un trimestru, am plătit trei miliarde de lei vechi către stat. Am spus-o peste tot, aşa că o mai spun şi public. Mi se pare cam mult, poate că e o percepţie şi sunt şi eu subiectiv, dar nici chiar aşa. Una, două, ba aia, ba impozit, ba una, poate că ne uşurează acum cu profitul reinvestit”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de money.ro.

Casa Isărescu este marca guvernatorului BNR
Casa Isărescu este marca guvernatorului BNR

Cu o altă ocazie, Mugur Isărescu a spus că nu este uşor să faci afaceri în România.

„Nu pot să spun că business-ul merge usor. Vinăria aceasta, podgoria asta micuţă, m-a apropiat foarte mult de lumea de afaceri şi am inteles dinăuntru. Nu eu conduc firma pentru că nu am voie prin lege, dar mă implic, că sunt acţionarul principal. Uitându-mă la cifre şi văzând cum merg lucrurile, am înţeles ca nu este uşor să faci afaceri în România, afaceri în sens pozitiv. Birocraţia este mare, există raportări absolut nenecesare şi nu se fac prin computer, trebuie să te duci de exemplu de la Drăgăşani, la Vâlcea, cu maşina ca să depui o hârtie", declara Mugur Isărescu.

Măr SRL, firma lui Mugur Isărescu, deţine 20 de hectare de viţă-de-vie în zona Drăgăşani şi produce mai multe soiuri de vin, printre care Sauvignon Blanc, Crâmpoşie, Tămâioasă Românească, Cabernet Sauvignon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net