Nae Lăzărescu a sfârșit în sărăcie! Se împlinesc 4 ani de la moartea actorului

simeon stalpnicul png
Nae Lăzărescu a murit de ciroză, la 72 de ani

Nu a fost vreun Făt-Frumos, dar l-au iubit femeile și publicul pentru care a jucat 50 de ani. Ne-a părăsit în 19 decembrie 2013, la vârsta de 72 de ani. A murit în sărăcie, într-un apartament oarecare, din cartierul Titan.

Ne este dor de Nae Lăzărescu, de cupletele făcute cu Vasile Muraru. A debutat în 1963 și ne-a înveselit timp de 50 de ani.

Puțini români știu că a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Locuia într-un apartament oarecare, într-un bloc banal, din cartierul bucureștean Titan, dintr-un salariu de 2.000 de lei. Locuia cu cea de-a cincea nevastă a sa, „moldoveanca“ mai tânără cu 27 de ani, alături de care artistul şi-a petrecut ultimul sfert de veac. A murit de ciroză pentru că era ”unul dintre olimpicii alcoolicilor din România”.

Comediantul a povestit în puținele interviuri acordate de-a lungul vieții că nu l-au interesat bogățiile, banii și că a risipit ce a câștigat pe femeile din viața lui.

”Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit“, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011, publicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Actorul nu a avut copii şi aceasta a fost unul dintre marile regrete ale vieţii sale ”Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viata ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasa!”, marturisea, Nae Lăzărescu, într-un interviu acordat Revistei Vip în 2009.

”Am trecut prin patru divorțuri. Toți nervii pe care i-am avut mi i-am vărsat atunci. Și toate au fost divorțuri americane, adică îmi luam un schimb de haine și plecam din casă. Când eram cu a doua nevastă, am coborât până la colț să iau pâine și m-am întors peste o lună și jumătate. A îndurat și ea, săraca, zece ani, cât să mai indure. Credeti că ele de bine au plecat?! Și le-am iubit pe toate, dar am mai și căzut în freză după câteva!”

Cine a fost Nae Lăzărescu

Alături de Vasile Muraru, partenerul său de scenă, Nae Lăzărescu a scris istoria teatrului de revistă jucând în sute de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în 1982, presa vremii titrând „Un nou cuplu la Tănase“.

Unul dintre rolurile memorabile ale lui Nae Lăzărescu la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ a fost în „Omul care a văzut moartea“.

A copilărit pe lângă Şoseaua Giurgiului din Bucureşti, în Ferentari, într-un cartier de oameni amărâţi, muncitori. „ Am prins toate nenorocirile posibile. Ţin minte perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Am prins seceta din 1946, zăpezile din 1953, două cutremure majore... Nu suport mămăliga. La şcoală, mămăliga era pe cartelă“, povestea actorul.

A fost pasionat de mic de teatru. ”Eu am fost la înmormântarea lui Constantin Tănase (n.r. – august 1945). Nu îl ştiam. Eram în cârcă la tata. Lumea râdea în loc să plângă, nu îl vedeau mort! Era de fapt ultimul spectacol al lui Tănase“, mărturisea Nae Lăzărescu.

Când era student la Academia de Studii Economice, juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la „Rapsodia Română“, la secţia de estradă.

Nae Lăzărescu recunoştea că a făcut ”multe găinării“ la viaţa sa. ”Am fost unul dintre olimpicii alcoolicilor din România. După ce a murit prietenul meu Aurelian Andreescu, m-am lăsat”, povestea actorul în interviul din 2011, pulicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Pe lângă sutele de spectacole de revistă, Nae Lăzărescu a jucat şi în filme.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
Polonia a inaugurat gazoductul Baltic Pipe FOTO Profimedia
Misiunea DART FOTO NASA/Johns Hopkins Applied Physics Lab
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg