NATO se pregătește de valul al doilea de infecții de COVID-19 și a pregătit un plan de acțiune

Ultima actualizare:

    Militarii NATO se pregătesc pentru valul 2 de coronavirusFoto: FOS
Militarii NATO se pregătesc pentru valul 2 de coronavirusFoto: FOS

Țările NATO se pregătesc de al doilea val de infecții cu noul coronavirus și au pus la punct un plan de acțiune. Cele 30 de state membre ale alianței militare vor constitui un stoc comun de echipamente medicale și un fond cu resurse financiare, care să fie folosit pentru achiziția de produse medicale esențiale.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg,  a anunțat că „misiunea principală a NATO”, în acest context al pandemiei de coronavirus, este să asigure „că această criză sanitară nu devine o criză de securitate”, transmite Digi 24.

Oficialul  nu a oferit alte detalii despre dimensiunea fondului sau despre data când stocul de echipamente medicale va fi disponibil, însă a precizat că unii aliaţi au început deja să avanseze angajamente şi unele contribuţii vor fi disponibile „foarte curând”.

Jens Stoltenberg a mai arătat că Alianţei s-a implicat în operaţiuni civile, cum ar fi transportul pe cale aeriană a unor materiale medicale esenţiale şi a unor pacienţi, precum şi ridicarea de spitale de campanie.

O altă veste în ceea ce privește NATO, este că Alianța va avea un nou comandament în România, de cel mai înalt nivel de până acum. De aici se vor comanda și conduce forțe puse la dispoziție pentru misiuni în zona Mării Negre.

Parlamentul și-a dat joi acordul pentru înființarea noului corp de armată. Va fi instalat la Sibiu, dar temporar va avea sediul în Capitală.

Odată ce va deveni operational, comandamentul va avea în subordine inclusiv structuri dislocate deja de NATO în România: Brigada multinațională de la Craiova și Divizia multinațională din București.

Acest corp a fost creat pentru a crește securitatea pe flancul estic al Alianței, în zona de sud - adică în regiunea Mării Negre.

Citește și: 

Nelu Tătaru, despre al doilea val de epidemie: «Va fi diferit, trebuie să fim pregătiţi pentru orice»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net