«Ne-am făcut datorii. Speram să muncim 10 ani la Nokia!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Luiza Anton este una dintre cele aproape 2.000 de persoane care vor rămâne fără loc de muncă după închiderea fabricii Nokia. Acum, femeia care spera să lucreze ani buni la fabrica din Jucu, vrea să se angajeze la Bosch, compania care va veni în locul Nokia.

Femeia, născută şi crescută în Capitală, s-a mutat la Jucu nu pentru Nokia, cum ai putea fi tentat să crezi la prima impresie, ci pentru linişte, aer curat şi „un petec de pământ unde poţi să ai totul natural".

Şi asta a găsit la Jucu. Casa ei se află la circa o jumătate de oră de fabrica Nokia. Şi-a dat demisia de la Primărie în 2008, când gigantul finlandez anunţa fabricarea primului telefon Nokia „Made in Jucu".

Smartphone-urile erau atunci un lux rezervat oamenilor de afaceri. Finlandezii credeau că lumea va vorbi în următorii 10 ani la telefoane mobile ieftine, cu dotări de bază. Şi asta au produs la Jucu.

Ca să se angajeze la Nokia, Luiza şi-a dat demisia de la Primărie

simeon stalpnicul png

Acelaşi lucru îl credea atunci Luiza, gândindu-se că cel puţin 10 ani slujba ei este asigurată, la cel mai mare producător de telefoane din lume. „Am avut mari speranţe că totul va fi bine. Condiţiile de lucru erau foarte bune. M-a impresionat seriozitatea de care au dat dovată", povesteşte femeia.

Luiza lucra la departamentul de recepţie a mărfii, activitatea fiind făcută în mare parte pe calculator. Spre deosebire de alţi angajaţi ai Nokia, care se plâng de salariile mici, Luiza este mulţumită.

Nu a vrut să spună cât câştiga, dar a susţinut că peste media de 800 - 1.000 de lei lunar, cât se câştiga la banda de montat telefoane.

Joi, angajaţii de la Jucu au fost anunţaţi că fabrica se va închide

simeon stalpnicul png

Mai mult, un ajutor important în casă îl primea de la fiica ei de 22 de ani, care, din 2009, lucra de asemena la Nokia. Fiica, studentă în anul III la Cluj, la Universitatea Babeş-Bolayai, reuşea cu salariul să-şi acopere şi rata la şcoală.

Bazându-se pe salariul bun al Luizei şi al soţului, care e şofer de TIR, familia Anton a luat un credit de 12.000 de euro, în 2008. Banii i-a investit în casă.

Acum, este îngrijorată de rata de 180 de euro lunar pe care va trebui s-o plătească, având două salarii lipsă în casă. Auzind că Bosch şi-a anunţat intenţia de a veni la Jucu, în locul Nokia, Luiza Anton a spus: „Sigur, îmi voi depune CV-ul la Bosch".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net