«Ne-au intoxicat cu mâncarea la botez!»
La doar câteva zile după ce 25 de angajaţi ai Consiliului Judeţean s-au intoxicat cu mâncare la aniversarea şefului lor, duminică, medicii spitalului din Baia Mare s-au confruntat cu un caz asemănător. De data aceasta, nu mai puţin de 45 de persoane au suferit toxiinfecţie alimentară şi au avut nevoie de îngrijiri.
Peste 100 de persoane au fost invitate, duminică, la botezul nepotului fostului deputat Nicolae Bud. Petrecerea s-a ţinut la restaurantul luxosului Hotel Carpaţi din Baia Mare, motiv pentru care nimeni nu s-a aşteptat să fie vreo problemă cu mâncarea.
Petrecerea a avut loc la Hotelul Carpaţi, din Baia Mare
Însă, la o oră după ce invitaţii au servit aperitivul, au început să se simtă rău. Copii, adulţi, toţi aveau vărsături, ameţeli, frisoane şi dureri de stomac.
În total, 45 de persoane au fost transportate la spital. Oamenii au spus că ar fi servit un aperitiv alcătuit din produse tradiţionale de porc, brânzeturi şi piftie. Printre invitaţi s-a aflat inclusiv directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Carmen Sima.
Printre cei spitalizaţi s-au aflat şi 3 copilaşi
"Sunt forme de toxiinfecţie alimentară medie, dar şi unele cazuri grave. Medicii au recoltat probe din produsele alimentare şi acum se fac cercetări pentru a afla ce a declanşat infecţia", a spus aceasta pentru actualMM.ro.
Acesta este cel de-al patrulea caz de toxiinfecţie alimentară în masă, din Maramureş, din ultimele patru zile. Cel mai grav a fost joi, 25 iulie, atunci când 25 de angajaţi ai Consiliului Judeţean au ajuns la spital în urma chefului organizat de preşedintele Zamfir Ciceu.