Ne mor tinerii de Covid! Cine s-a prăpădit în ultimele zile

image
5 tineri cu vârste între 18 și 24 de ani au murit în ultimele 24 de ore. Niciunul nu era vaccinatFoto: RO Vaccinare / Facebook

În această perioadă, când avem peste 15.000 de cazuri pe zi, COVID-19 poate infecta oricând, pe oricine. Ce efecte produce în organismul fiecăruia nu se știe, e o loterie. Dacă în primul val părea că doar vârstnicii sunt în pericol, acum avem mii de tineri, chiar și copii, în secții de terapie intensivă. Mulți dintre ei nu supraviețuiesc.

  • Un elev de 17 ani din Craiova a ajuns sâmbătă, 2 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență cu o saturație foarte mică și o stare generală extrem de proastă. Suferea de diabet și nu era vaccinat cu schemă completă. Conform DSP Dolj, băiatul se vaccinase în aprilie cu prima doză, însă nu a mai făcut rapelul. După două zile de la internare a murit. „A ajuns la noi în stare critică: diabet dezechilibrat, stare septică, comă diabetică. Este cel mai tânăr pacient care ne-a murit”, au precizat reprezentanții spitalului, potrivit Adevărul. Elevul învăța la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova și locuia în localitatea Bucovăț.
  • Un alt caz cutremurător la Oradea. O gravidă în luna a șaptea, în vârstă de 32 de ani, a murit în secția ATI. Nu era vaccinată și nu s-a prezentat la medic de la primele simptome, timp de o săptămână tratându-se singură acasă. În primă fază a fost internată la maternitate, apoi a fost transferată la ATI. A murit după 10 zile. „99,99% sunt nevaccinați. Față de valurile precedente, presiunea e mult mai mare. De 2-3 ori mai mulți pacienți ajung în stare critică”, a explicat Lucia Daina, director medical al Spitalului Județean Oradea.
  • Și la Sibiu, un tânăr care a vrut să „fenteze” COVID-ul a decedat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență. De pe patul de moarte, el le-a mărturisit medicilor că certificatul lui de vaccinare e fals. „Am avut pacienți care au circulat prin Europa cu certificate de vaccinare false. În final, au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan”, a povestit coordonatoarea secției ATI, dr. Ioana Codru.

Iar acestea nu sunt singurele cazuri. Doar azi, 6 octombrie, autoritățile au raportat 3 decese la categoria de vârstă 20-29 de ani: un băiat de 20 de ani din Caraș-Severin, altul de 24 de ani din județul Vâlcea și unul de 23 de ani din Bihor. Toți trei erau nevaccinați, primul prezenta comorbidități, ceilalți doi nu. Și-au pierdut viața și adolescenți: un băiat de 18 ani din Ialomița și unul de 19 ani din Harghita. Ambii nevaccinați și cu alte boli asociate. Tot miercuri a murit din cauza virusului un bebeluș de nici un an, din județul Suceava, care prezenta comorbidități.

Luna trecută, un tânăr de 34 de ani din Timișoara, nevaccinat, care nu credea în existența virusului, a ajuns în stare gravă, intubat, la terapie intensivă. 3 săptămâni s-au luptat medicii pentru viața lui și, în final, l-au pus pe picioare. Pacientul și-a bătut joc de șansă pentru că s-a externat pe proprie răspundere mai repede decât trebuia și... a murit. Un altul de 20 de ani din Timiș, fără comorbidități, dar nevaccinat, a murit și el în septembrie.

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
gabriela cristea
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Nord Stream FOTO Shutterstock
Teava gaze apa FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg