Ne paște o epidemie de rujeolă! Până acum au murit 17 copii

simeon stalpnicul png

Anul acesta, în România rujeola a curmat vieţile a 17 copii. În această situaţie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne somează să luăm urgent măsuri pentru a ţine îmbolnăvirile sub control, dar şi pentru a preveni altele noi. Iar asta pentru că epidemia de rujeolă riscă să se răspândească rapid în Europa, în statele în care procentul celor vaccinaţi este mic.

În acest moment, în 14 din cele 53 de ţări europene există un risc mare de epidemie de rujeolă, potrivit realitatea.net.  Din ianuarie 2016 au fost înregistraţi în România aproape 4.000 de copiii bolnavi cu rujeolă, iar în Italia, o altă ţară în care virusul face ravagii, numărul cazurilor a ajuns la 850. 

Există risul unei epidemii la nivel EuropeanCoordonatorul grupului de vaccinologie al SNMF, Gindrovel Dumitra, spune că tulpina virusului rujeolic a fost importată probabil din Italia, iar primele cazuri s-au produs la granița între Bistrita și Cluj. A fost un import care niciodată nu a mai evoluat în Romania, iar acum  Romania este, din păcate,  țara care exportă cazuri în Uniunea Europeana și este foarte posibil să se declașeze o epidemie la nivel European. Specialiştii susţin că boala nu s-ar extinde dacă toate statele şi-ar imuniza copiii. În România, rata de vaccinare împotriva rujeolei, la vârsta de un an, a scăzut la 50%, deși efectele adverse ale vaccinului sunt extrem de rare faţă de numărul mare de îmbolnăviri și decese în rândul celor imunizaţi, susţin specialiştii.  În România, din cele 300 de mii de doze de vaccin antirujeolic, au mai rămas 80 de mii. Ele nu sunt distribuite în mod egal în ţară şi există judeţe unde nu serul nu se mai găseşte. 

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
astrolog madalina manole jpg
madalina manole facebook jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
alex piturca cristina ich jpeg
image
image
image
image
image
image
Sandip Brahmin jpeg
alex piturca cristina ich jpeg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
Frații Tate sosesc la sediul DIICOT din București pentru a asista la percheziția informatică asupra dispozitivelor ridicate de procurori. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
madalina manole facebook jpg