Ne vizitează cea mai strălucitoare cometă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii vor putea fi martorii unui fenomen foarte rar, începând din 10 martie. Este vorba despre apariţia unei comete pe cer, care va putea fi văzută cu ochiul liber.

Pregătiţi-vă pentru un eveniment astronomic deosebit! În primele zece zile după data de 10 martie, românii vor putea vedea cu ochiul liber o cometă, care se va afla la depărtarea minimă de Soare (45.110.041 km) în 10 martie, ora 6.00 (ora României), potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", Bucureşti.

Pentru a vedea cometa avem nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care putem vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat în oraş. Astronomii spun, însă, că obiectul spaţial poate fi observat mai bine în afara oraşelor, unde nu există o poluare luminoasă aşa de mare. "Este uşor de văzut dacă te uiţi unde trebuie şi când trebuie. «Unde trebuie» înseamnă înspre vest, înspre locul de apus al Soarelui. «Când trebuie» înseamnă de la 30 de minute după ce apune Soarele, până se face seară", ne sfătuiesc specialiştii Observatorului.

simeon stalpnicul png

"În ultimele zece zile ale lui martie, cometa va rămâne pe cer, în aproximativ aceeaşi direcţie, chiar şi două ore, fiind mai uşor de observat. Însă strălucirea ei va scădea şi este posibil să nu se mai vadă cu ochiul liber după 25 martie, cel puţin din oraşe", potrivit Observatorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net