Nereguli la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Scaunul lui Andrei Tinu, pus în pericol

Ultima actualizare:

    Se cere demisia lui Andrei TinuFoto: arhivă personală
Se cere demisia lui Andrei TinuFoto: arhivă personală

Corpul de Control al Ministerului Justiţiei a descoperit la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANC) probleme grave în modul în care sunt înregistrate cererile de dobândire a cetăţeniei române. Lipsuri mai sunt şi în desfăşurarea activităţilor financiar-contabilă şi de achiziţii. Scaunul lui Andrei Tinu, preşedintele ANC se clatină bine, şi nicui cei doi vicepreşedinţi nu sunt scutiţi de emoţii.

Corpul de control de la Justiţie a recomandat ca, pe viitor, sistemele de înregistrare din dotarea ANC să fie folosite în scopul în care au fost cumpărate, mai ales cele din sala pentru interviuri, astfel încât să existe dovezi despre modul în care acestea se derulează. Au solicitat şi să se reglementeze procedura de programare on-line a cetăţenilor, pentru toate categoriile de cereri de cetăţenie. Totodată, pentru cetăţenii din regiunile care în trecut au aparţinut României, consideră că sunt necesare consultări urgente între Ministerul Justiţiei, ANC, SRI şi SIE, pentru a se evita vulnerabilităţile pentru securitatea naţională.

Şi în legătură cu problemele financiar-contabile descoperite se va sesiza Parchetul, pentru o posibilă infracţiune de depăşire a limitelor maxime şi utilizarea în alte scopuri a sumelor bugetate pentru plăţi ale instituţiei. Alte probleme pe această zonă vizează statul de funcţii şi fişele de post incomplete pentru cei care se deplasează în interes de serviciu mijloace de transport în comun, evaluarea incorectă a valorilor bunurilor deţinute de ANC şi nereguli în privinţa rezervării de angajamente bugetare la momentul semnării contractelor sau comenzilor de achiziţii de bunuri sau servicii.

Pentru procedurile de achiziţii, Corpul de Control a solicitat ca acestea să fie publicate în SEAP şi să se actualizeze procedurile operaţionale şi fişele de post ale responsabililor în conformitate cu legislaţia. 

Citeşte şi:

Borcea, tratat ca un rege la puşcărie! Detalii inedite din spatele gratiilor

Îi verifica pe toţi dacă sunt cinstiţi, dar el fura cu două mâini 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net