Nici n-a venit bine iarna și ne-am împotmolit

Ultima actualizare:

    Pe Autostrada Soarelui nu s-a mai  putut circula la un moment dat din cauza viscoluluiFotografii: Inquam
Pe Autostrada Soarelui nu s-a mai putut circula la un moment dat din cauza viscoluluiFotografii: Inquam

Capitala şi 16 judeţe din sud, centru şi est s-au aflat timp de 24 de ore sub cod galben de ninsori şi viscol, suficient pentru ca totul să se transforme într-un coşmar alb. Bucureştenii care au plecat cu maşina la serviciu au stat în trafic câte trei ore, iar cei care au călătorit cu trenul au ajuns la destinaţie cu întârziere.

A nins fără încetare toată noaptea de marţi spre miercuri, dar şi în cursul zilei, astfel că zăpada s-a depus rapid pe şosele, spre disperarea şoferilor. Supăraţi, s-au plâns că drumurile din Capitală nu au fost curăţate, deşi autorităţile locale au anunţat că se va interveni cu sute de utilaje. Astfel că drumul până la serviciu a fost un adevărat chin.

Traficul în Capitală a fost paralizat
Traficul în Capitală a fost paralizat

”Din Chiajna până la Gara de Nord am făcut cu maşina 3 ore. Am plecat la 7.20 şi am ajuns în jur de 10.30. Pe marile bulevarde nu era curăţat, se aluneca şi aşa s-au format cozi kilometrice”, ne-a mărturisit Adriana Popa. Andreea povesteşte că a plecat din Ploieşti la ora 9.00 şi a ajuns în Pipera la ora 11.00. ”Pe autostradă s-a circulat foarte bine, însă pe Centura de Nord m-am blocat. Nimic nu se mişca”, spune femeia. ”În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 11 persoane rănite uşor”, au anunţat, ieri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere. Şi mai grav este că un autoturism a căzut miercuri dimineaţă în Lacul Vadu Moşu, în apropiere de comuna ilfoveană Berceni, după ce a derapat. În maşină se aflau o femeie şi copilul acesteia de 1 an. Mama şi-a luat micuţul în braţe şi a ieşit pe geam ca să se salveze, după care a înotat până la mal.  Nici trotuarele nu au fost deszăpezite, iar în staţiile RATB angajaţii de la salubrizare au dat cu lopata târziu, după prânz.

Muncitorii au fost trimişi în staţiile RATB ca să le cureţe
Muncitorii au fost trimişi în staţiile RATB ca să le cureţe

În ţară s-au înregistrat întârzieri la trenuri chiar şi de 70 de minute, în special la cele care veneau din zona Moldovei. ”Întârzierile au fost determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo”, au anunţat cei de la CFR Infrastructură, care au ţinut să precizeze că doar 1% dintre cele 1.754 de trenuri înscrise în grafic au ajuns mai greu la destinaţie.

Tramvaiele au făcut ţurţuri
Tramvaiele au făcut ţurţuri

Totodată, reprezentanţii Companiei de Drumuri au atenţionat şoferii să circule cu prudenţă. Pe Autostrada Soarelui s-a mers îngreunat pe anumite sectoare din cauza ninsorii viscolite care a provocat reducerea vizibilităţii, pe alocuri sub 50 de metri. Ba, chiar, circulaţia a fost deviată timp de o oră, între Feteşti şi Drajna Nouă. Vântul a spulberat zăpada de pe carosabil şi nu s-a mai putut înainta. De asemenea, pe DN 3, judeţul Călăraşi, între Răzvan şi Cuza Vodă, traficul a fost restricţionat pentru camioane. Tot ieri, punctele de trecere a frontierei de la Zimnicea şi Turnu Măgurele au fost închise din cauza vremii nefavorabile, începând cu ora 10.00. La fel şi porturile de la Marea, din cauza vântului puternic. Şi nu sunt deloc veşti bune despre vreme. Va continua să ningă local şi azi şi va fi din ce în ce mai frig. În Capitală, joi şi vineri vor fi temperaturi maxime de -4...-3 grade şi o minimă în jurul valorii de -7 grade, în timp ce vântul va sufla cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h.

Nu pleca la drum fără cauciucuri de iarnă! Amenda e de 2.900 de lei

Polițiștii le atrag atenția șoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Nerespectarea legii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. În plus, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie. Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, să traverseze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat, iar șoferii le-au înțeles intenția de a traversa.

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net