Nicolae Ciucă, despre Certificatul Verde la locul de muncă: „Este o prioritate”


    Premierul desemnat vrea cât mai repede introducerea legii certificatului verde la locul de muncă
Premierul desemnat vrea cât mai repede introducerea legii certificatului verde la locul de muncă

Nicolae Ciucă a vorbit despre Certificatul Verde la locul de muncă și a spus că introducerea acestui document este pentru el o prioritate. Asta nu este chiar o veste bună pentru românii care nu vor să se vaccineze, căci vor fi obligați să se testeze pe banii lor.

Nicolae Ciucă cere adoptarea legii certificatului verde

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este de părere că legea privind adoptarea certificatului de vaccinare pentru angajați ar trebui sa fie votată cât mai curând. „Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o ţară care a avut o experienţă tragică a valului patru. Observăm că în celelalte ţări din Europa se manifestă al cincilea val. (…) Ca atare, fac apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a afirmat Ciucă, după ce a depus la Parlament lista cu miniştrii propuşi şi programul de guvernare.

Alexandru Rafila anunță când va fi introdus documentul și în ce condiții 

Ministrul propus la Sănătate, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după audierile din Parlament, că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ. El a spus că introducerea lui se va face după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei şi va putea fi eliminat când aceasta scade. MInistrul propus a mai precizat că în certificatul verde va fi introdusă şi testarea, nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea.

Proiectul privind certificatul verde se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Plenul Camerei este for decizional pentru acest proiect.În tot acest timp, valul 5 al pandemiei a ajuns deja la granița României. În Ungaria, în ultimele 24 de ore au murit 392 de oameni infectați cu SARS CoV-2, iar peste 27 de mii au fost infectați.Austria a intrat în carantină și impune vaccinarea obligatorie a populației. La fel și Germania. 

Certificatul Verde, respins de Senat

Plenul Senatului a respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat. S-au înregistrat 67 de voturi „pentru” şi 60 de voturi „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. În cadrul şedinţei, PNL, UDMR şi USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD şi AUR au votat împotrivă. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a afirmat că este un proiect important care va trebui adoptat la Camera Deputaţilor. ”Vom continua la Camera Deputaţilor, este un proiect important care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze toţi”, a declarat atunci Florin Cîţu.  

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu insistă pe introducerea certificatului verde: „Nu mai putem închide economia”

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (1) jpg
FotoJet (7) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
FotoJet (8) jpg
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg