Nicolae Ciucă nu renunță la introducerea Certificatului Verde la locul de muncă: „Am discutat cu domnul ministru Rafila”

Ultima actualizare:

    Nicolae Ciucă, premierul Românieifoto: Facebook
Nicolae Ciucă, premierul Românieifoto: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți, 30 noiembrie, că a discutat cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila la finalul săptămânii trecute şi au căutat împreună variante prin care certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbatere parlamentară.

Dacă va fi reintrodus în dezbatere parlamentară, proiectul are nevoie de aprobarea Camerei Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat”, a declarat Nicolae Ciucă. „Daţi-mi voie să nu estimez un timp acum”, a spus el, fiind întrebat când ar putea să se pună în practică proiectul.

În data de 24 noiembrie, Nicolae Ciucă a anunțat că introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă „reprezintă o prioritate”. Alexandru Rafila a fost de altă părere la momentul respectiv. „Trebuie introdus într-un moment oportun”, a declarat Rafila.

Nevaccinații ar putea avea contractul de muncă suspendat

Proiectul de Lege privind obligativitatea Certificatului Verde și la locul de muncă se află de aproape o lună la Camera Deputaților pentru votul final, după ce a picat la votul din Senat, unde PSD, care l-a desemnat pe Alexandru Rafila ministru al Sănătății, a votat împotrivă.

Dacă va fi implementat în cele din urmă proiectul, angajații, atât cei de la stat cât și cei de la privat, care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează ar putea avea contractul de munca suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile.

De asemenea, angajații nevaccinați vor trebui să-și facă teste anti-COVID periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore, iar costurile destul de mari vor trebui plătite din propriul buzunar. Momentan, dezbaterile din Camera Deputaților cu privire la acest proiect s-au blocat după depunerea mai multor amendamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net