Nicolae Ciucă: «Sâmbătă depunem lista miniştrilor». Încă se negociază cu PSD şi USR

image
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă în urmă cu opt zileFoto: inquam photos

Criza politică se întinde parcă la nesfârşit! Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întors joi din Egipt şi a discutat cu liderii PNL şi cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre stadiul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.

Deşi nu există o certitudine privind formarea Executivului Ciucă, PNL şi UDMR au finalizat programul şi lista miniştrilor. ”Sâmbătă seară (n.r. - 30 octombrie) depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor din cabinet, urmând ca, săptămâna viitoare, să intre în Parlament spre aprobare. Nu este închisă uşa către absolut nimeni. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”, a spus, sigur pe el, generalul Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

PNL i-a prezentat joi seară lui Iohannis scenariile desprinse după negocierile cu PSD şi UDMR şi acesta urma să hotărască pe care dintre ele se va merge. ”Încă se negociază cu PSD şi USR. Cei de la PSD au spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, aşa că nu înţeleg pretenţiile de a primi ministere. Nu se poate reface USL”, a subliniat preşedintele Florin Cîţu. Negocierile sunt în impas pentru că PSD nu acceptă guvern minoritar şi propune ori un cabinet de tehnocraţi, ori unul în care să aibă jumătate din mandate. Nici USR nu vrea un guvern minoritar PNL-UDMR, nici unul de tehnocraţi, ci doar unul din care să facă parte. “Deja întindem prea mult răbdarea românilor şi e cazul să fie luată o decizie”, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
Gigi Hadid și Kanye West
BeFunky collage (26) jpg
tudor chirila 2 jpg
Ceremonia depunerii jurământului de investitură a ministrului Educației Ligia Deca la Palatul Cotroceni FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
vaccin antigripal jpeg
image
image
image
image
grasime corporala
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay