Nicolae şi Elena Ceauşescu, festin la ultimul lor 23 august
Cuplul Nicolae şi Elena Ceauşescu au avut parte de un adevărat festin la ultimul lor 23 august, Ziua Naţională a României, înainte de evenimentele din decembrie 1989.
Ziarul Adevărul prezintă meniul cu care s-a delectat cuplul dictatorial, într-o perioadă în care ţara se confrunta cu o criză alimentară, menţinută şi de ambiţia lui Nicolae Ceauşescu de a plăti datoria externă cu mijloace exclusiv proprii.
Astfel, Ceauşeştii au avut la dispoziţie un meniu ca la carte, servit în "casa ţărănească" din complexul de la Snagov.
Bolnav de diabet, tovarăşul nu-şi permitea excese de dulce sau sărat. Nicoale Ceauşescu a avut de toate: „coşuleţe cu legume", „ciuperci gratinate", „şalău umplut cu legume", „păstrăvi cu sos de roşii", „crochete de schweiţer",„antricot şi ficat de vită", nelipsitele „sarmale în foi de varză şi viţă", „cozonaci asortaţi" sau „porumb fiert şi copt". Asezonate cu „o vodcă", „o Galbenă de Odobeşti" sau un „Cabaret Sauvignon de Sîmbureşti".
Citeşte detalii şi află opinia istoricilor, pe adevarul.ro.