Nicoleta a «mutat» România în Costa Rica

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul
Foto: adevarul

Un colţ de Românie în inima capitalei San Jose din Costa Rica îi atrage ca un magnet pe turiştii aflaţi în vacanţă. O româncă pasionată de arta culinară a deschis un hostel medieval în America Centrală.

Nicoleta Săndulache, 54 de ani, născută în Bărăgan, dar crescută la Bucureşti, a luat viaţa de la zero în Costa Rica, în urmă cu doi. Fost funcţionar bancar timp de 3 decenii în Bucureşti, românca a lăsat totul în urmă şi s-a stabilit la o bună prietenă şi parteneră de afaceri din Costa Rica, Siang Prat Gomez, scrie adevarul.ro. 


    Aşa arată ”Hostel Transilvania”  din Costa RicaFoto: adevarul
Aşa arată ”Hostel Transilvania” din Costa RicaFoto: adevarul

Nicoleta a investit 30.000 de dolari, iar proprietatea unde a fost deschis hostelul aparţine partenerei sale de afaceri costaricane. Aşa a pornit afacerea ”Transilvania Hostel”. “Este o casă compusă din 8 camere, 4 băi, terasă, bucătărie mare şi scară interioară. Clienţii se pot caza cu preţuri cuprinse între 16 şi 45 dolari pe noapte”, povesteşte Nicoleta Săndulache.


    Mâncarea este  unul din  punctele forteFoto: adevarul
Mâncarea este unul din punctele forteFoto: adevarul

Turiştii care aleg să se cazeze la Transilvania Hostel se pot delecta cu delicii româneşti pregătite ca la carte şi au ocazia să afle istoria lui Vlad Ţepeş, dar şi a campioanei mondiale la gimnastică Nadia Comăneci. Clienţii pot, de asemenea, să viziteze un mic muzeu etnografic în care sunt expuse costume populare româneşti unicat. “Am deschis relativ recent, dar până acum am avut deja 60 de clienţi din toată lumea. Avem un meniu bogat şi variat pentru a-i face pe turişti să se simtă chiar ca în România. Avem grijă să pregătim mici, platouri medievale cu cârnaţi, cotlete, frigărui, pui întregi serviţi pe sabie, cartofi aurii, sos de usturoi şi salată de varză, un adevărat festin ca în perioada medievală”, spune românca.


    Colţul special cu costume populare Foto: adevarul
Colţul special cu costume populare Foto: adevarul

Click! spune

Nicoleta Săndulache (stânga) a absolvit cursuri de calificare şi de perfecţionare în România, a gătit în restaurante pretenţioase alături de maeştri ai gastronomiei şi a participat la concursuri culinare. Acum, în Costa Rica nu putea să omită din meniu tochitura din judeţul Ialomiţa.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net